"Заради цього воював Донбас": захоплені росіянами вугільні шахти віддали поплічнику Януковича

Читати російською
Автор
Новина оновлена 28 лютого 2024, 18:12

Про корупціонера нічого не чули 10 років, аж тут він вигулькнув на Донеччині

Український блогер та політичний оглядач Денис Казанський стверджує, що захоплені росіянами шахти Донбасу, ті з них, що й досі якось працюють, віддали під керівництво поплічнику Януковича Олександру Клименку. Передачу шахт окупаційна влада здійснила наприкінці листопада 2023-го.

Про це Казанський розповів у своєму відео на YouTube. Тепер частина вугільних шахт "належить" акціонерному товариству "Родіна", яким заправляє Клименко.

"Для тих, хто не знає, хто такий Олександр Клименко, я нагадаю. Це один із найбільш корумпованих українських посадовців за всю історію України й представник, так званої, сім'ї. Тобто найближчого оточення Януковича, яке займалося розкраданням українського бізнесу та корупцією в часи президентства Януковича. В цю "сім'ю", крім Олександра Клименка, входили також Курченко, Арбузов, Саша Янукович", — зазначив журналіст.

До приходу Януковича, Клименко був дрібним підприємцем, розповідає блогер, та ситуація змінилася після. Клименко був призначений міністром доходів та зборів України, тобто "сидів" на всіх фінансових потоках і за кілька років став мільярдером.

"Все, що у нього є зараз, це, фактично, гроші українців, вкрадені в українського народу", — підкреслює Казанський.

Після Майдану у 2014-му, Клименко з награбованим втік до Росії. Довгий час про нього не було й чутно, аж раптом, через 10 років, він вигулькнув на Донеччині, розповідає журналіст.

"Тепер Клименко буде "наварюватися" на українському вугіллі, тобто на розкраданні українських надр захоплених шахт і на схемах вивозу цього вугілля у Росію", — підкреслює політичний оглядач.

Насамкінець, у своєму відео Казанський зауважує, що тепер зрозуміло заради чого "страждав Донбас" — щоб такі, як Клименко змогли повернутися і продовжити розкрадання та мародерство.

"Щиро вітаю всіх російських патріотів, всіх, хто ходив на так звані "референдуми" та проросійські мітинги, всіх, хто виходив на барикади й хотів "руского міра"… Все це було заради того, щоб злодії-втікачі змогли повернутися до "годівниці" і продовжити грабунок", — підкреслив блогер.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про те, як убезпечити Донецький регіон та інтегрувати населення в українське суспільство після деокупації. Досвід України з повернення контролю над анексованими територіями може стати унікальним в історії Європи.