Землю накриють ще дві магнітні бурі у травні: названо небезпечні дати

Читати російською
Автор
Новина оновлена 14 травня 2024, 16:19

Геомагнітний шторм буде середньої інтенсивності

Після найсильнішої магнітної бурі за останні 20 років, яка закінчиться 15 травня, наступна геомагнітна активність виявиться вже через 10 днів. Однак її інтенсивність буде в рази нижчою.

Про це повідомили на сайті Мeteoagent, який складає онлайн-прогноз за допомогою інформації із супутникових систем NOAA, TESIS та наукових міжнародних метеорологічних лабораторій у всьому світі. За даними експертів, наступні бурі будуть 25 та 27 травня.

За прогнозом, наступна магнітна буря накриє Землю 25 травня. Геомагнітний шторм буде середньої інтенсивності (К-індекс 4). Для порівняння, 10, 11 та 12 травня К-індекс був 9.

Після цього одноденна магнітна бура очікується 27 травня. Як і попередня, вона буде середньої інтенсивності (К-індекс-4).

Довідка: магнітна буря — це обурення геомагнітного поля Землі тривалістю від кількох годин до кількох діб. Вона може впливати на поведінку тварин і навіть виводити з ладу електронну техніку. Крім того, метеозалежні люди цими днями можуть відчувати погіршення самопочуття.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в космос хочуть запустити мережу дзеркал. Вони допоможуть збільшити продуктивність сонячних електростанцій Землі.