В Україні піднімуть ціни на електроенергію: хто платитиме більше, названо тариф

Читати російською
Автор
Новина оновлена 28 травня 2024, 10:10

Питання ще перебуває на стадії вирішення

До кінця останнього тижня травня можуть ухвалити рішення про підвищення тарифу на електроенергію. При цьому частини споживачів ціни залишаться незмінними.

Про це в ефірі Новини.Live сказав директор енергетичних програм "Центру Разумкова" Володимир Омельченко. За його словами, для тих, хто споживає більше ніж 100 кВт, тариф буде приблизно 4,80 грн. А для тих, хто менше, сума залишиться незмінною.

"Потрібно ще подивитися, що вирішувати. Чи вирішать вони враховувати, наприклад, що люди платитимуть за 100 кВт за старим тарифом, а плюс уже новий тариф буде. Вони будуть платити за новим тарифом те, що перевищує 100 кВт, або взагалі повністю всю ціну платитимуть, починаючи з 0 кВт, якщо перевищать даний ліміт 100 кВт", — пояснив Омельченко.

Він також наголосив, що наразі це питання ще не вирішене. Його зараз розглядають і вже невдовзі мають дійти спільного висновку, яким робитиме тариф.

Нагадаємо, раніше народний депутат Сергій Нагорняк у бліцінтерв'ю "Телеграфу" сказав, що тарифи на електроенергію, найімовірніше, зростуть уже у червні. Він наголосив, що це питання активно обговорюють у Кабміні.