За електроенергію платитимемо за європейськими цінами: на скільки та коли можуть підняти тариф на світло

Читать на русском
Автор
1073
Тарифи на світло
Тарифи на світло. Фото Колаж "Телеграф"

Після нового підвищення тарифу побутові споживачі будуть змушені скорочувати споживання електрики

В Україні не за горами можуть підвищити тарифи на електроенергію. Цілком імовірно, що ціни для українців зростуть до рівня європейських.

Подорожчання може відбутись з 1 червня. Таким прогнозом ділиться засновник Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко на своїй сторінці у facebook.

У Міненерго поки що не ухвалили остаточного рішення про запровадження нового тарифу на електроенергію для населення. Однак Олег Попенко наголошує, що у планах підвищення до 3,5 гривні за кВт/год.

Якщо відбудеться подорожчання до такого рівня, українці платитимуть за світло вже практично за європейськими цінами. Тариф 3,5 гривні – це вище чи нарівні з тарифами в Норвегії, Сербії, Угорщині.

"Але у всіх цих країнах середня зарплата у 2,5-3,5 раза, а в Норвегії в 10 разів більша, ніж в Україні", — зазначив експерт.

Олег Попенко додав, що на сьогодні українці можуть купити найменшу кількість кВт/год у Європі. За його словами, після нового підвищення тарифу побутові споживачі будуть змушені скорочувати споживання електрики, аби подужати платіжки.

За прогнозом експерта, подорожчання електроенергії в Україні може відбутися вже найближчим часом — з 1 червня.

Раніше "Телеграф" писав, що з 1 травня в Україні підвищать тариф на воду. Однією з причин, через які тариф зросте, є підвищення цін на електроенергію.