Орбан у Києві, протести у Франції, блекаут у Бєлгороді: головні новини тижня

Читати російською
Автор
Новина оновлена 07 липня 2024, 17:12

Минулий тиждень був дуже насичений подіями

ЗСУ зазнають нестачі озброєнь, Німеччина передала Україні нову систему Patriot, а до Києва приїжджав прем’єр Угорщини Віктор Орбан. Ці новини та багато іншого були актуальними на порядку денному минулого тижня.

"Телеграф" зібрав головні новини минулих семи днів в одному дайджесті. Ознайомитися з ним можна в нашому каналі в YouTube або в відео нижче.

Група проросійських готувала спробу захоплення будівлі парламенту до дня Конституції, проте Служба безпеки вчасно розкрила задуми зловмисників і завадила втілити свої підступні плани.

Близько 90% Бєлгородської області РФ залишилися без світла після одночасної атаки невідомих безпілотників і спрацювання вибухового пристрою на підстанціях.

У столиці Франції тисячі демонстрантів вийшли на вулиці на знак протесту проти результатів екзит-полів, які передвіщали перемогу на дострокових виборах до парламенту ультраправої партії, яку очолює Марін Ле Пен.

У Києві відбулася зустріч між президентом України Володимиром Зеленським та прем’єром Угорщини Віктором Орбаном. Останній під час зустрічі закликав до припинення вогню та пообіцяв профінансувати відкриття першої української школи в Угорщині. Після цього він поїхав із візитом до Москви.

Казахський опозиціонер Айдос Садиков, на якого було скоєно замах у Києві, помер у лікарні. Його дружина звинувачує президента Казахстану в організації вбивства.

У західних ЗМІ з’явилася інформація про те, що кандидат від Республіканської партії США Дональд Трамп у разі перемоги на виборах готовий обговорити з Росією здачу частини українських територій та пообіцяти не приймати Україну та Грузію до НАТО.

Як повідомлялося раніше, на тлі побоювань щодо приходу до влади в США Дональда Трампа, в НАТО готують низку заходів, спрямованих на збереження та посилення довгострокової підтримки України.