Спека повертається: синоптик розповів, якою буде погода в Україні на початку серпня

Читати російською
Автор
Новина оновлена 01 серпня 2024, 06:49

Він розповів, де йтимуть дощі впродовж трьох днів

Розпочався третій останній місяць літа. Спекотна погода та нестача дощів стануть ключовими особливостями серпня на більшій частині території нашої країни.

"Телеграф" з посиланням на прогноз Ігоря Кібальчича розповідає, якою буде погода у перші дні серпня.

Погода в Україні 1 серпня

У четвер, 1 серпня, по всій території України очікується переважно сонячна погода, без опадів. У західних областях вночі та вранці місцями туман. Вітер північно-західної чверті, 5 — 10 м/с. Температура повітря вночі +12…+17, вдень +26…+31 градусів тепла.

Погода в Україні 2 серпня

У п'ятницю, 2 серпня, утримається погода без опадів. Лише вдень на крайньому заході можливий невеликий короткочасний дощ та гроза. Вітер змінних напрямків, 3 — 8 м/с. Температура повітря вночі +11…+16, вдень +26…+31; на півдні та південному заході, а також на узбережжі морів вночі +16…+21, вдень +29…+34 градусів тепла.

Погода в Україні 3 серпня

У суботу, 3 серпня, у західному регіоні країни вдень також місцями у центральних областях очікуються дощі з грозами, в окремих пунктах можливі сильні зливи та шквали, 15 – 20 м/с. На решті території країни без опадів. Вітер змінних напрямків, 3 — 8 м/с; на півдні України південний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі +17…+22, вдень +23…+28, у центральних та південних областях +29…+34 градусів тепла.

Він також зазначив, що спекотна погода та нестача дощів стануть ключовими особливостями цього місяця на більшій частині території нашої країни.