На утримання доріг у Донецькій області виділили з бюджету мільйони гривень

Читати російською
Автор
Новина оновлена 03 вересня 2024, 16:06

Сумнівні витрати під час війни

Департамент розвитку базових галузей промисловості Донецької ОДА провів тендер та обрав підрядну організацію, яка відповідатиме за експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Донецькій області. На ці цілі з бюджету витратили 10 мільйонів гривень.

Переможцем торгів стало ТОВ "Київдортехнологія". Про це стало відомо із опублікованого тендеру на сайті електронної системи публічних закупівель Prozorro.

Згідно з тендерною документацією, на утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення на Донеччині було виділено 10 мільйонів гривень.

Підрядна організація повинна самотужки утримувати дороги у належному технічному стані, проводити поточний ремонт та моніторити стан дорожнього покриття.

Дата поставки послуг — з 31 серпня по 31 грудня 2024 року.

Також у тендерній документації зазначено, що першочерговий ремонт здійснюватиметься саме на тих дорогах, які выдыграють значну роль у період дії воєнного стану:

Крім цього підрядна організація зобов’язана проводити на довірених їм дорогах наступні роботи:

  • усувати наслідки ДТП
  • ліквідовувати наслідки негоди та стихійних лих, а також надзвичайних та аварійних ситуацій
  • виконувати приписи уповноважених органів Нацполіції України
  • організовувати безпечний проїзд для автотранспорту.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у селі під Києвом вирішили відремонтувати шкільну їдальню за мільйони гривень. За умовами договору підрядник має провести капітальний ремонт приміщень їдальні — тут ґрунтовно оновлять підлогове покриття, стелю та стіни, встановлять нові двері, вікна та сантехніку.