Дружина з дітьми залишили Україну через замахи та погрози: що відомо про сім’ю міністра оборони Рустема Умерова

Читать на русском
Автор

Рустем Умеров виховує трьох дітей

Глава українського оборонного відомства Рустем Умеров, який нещодавно провів кадрові перестановки, старанно приховує своє особисте життя. З цієї причини інформації про його дружину та дітей у відкритому доступі дуже мало.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, що відомо про сім’ю міністра оборони. Ми дізналися, де зараз його дружина і спадкоємці.

Що відомо про батьків Рустема Умерова

Міністр народився у 1982 році в місті Булунгур Самаркандської області (Узбекистан). Він кримський татарин. Його предки жили біля Алушти, але у 1944 році радянська влада депортувала їх із Криму до Центральної Азії, але у 1980 році родина Рустема повернулася на історичну батьківщину.

Батько — Енвер Сейдаметович Умеров, інженер-технолог. Мама — Мерьєм Ірфанівна Умерова, інженер-хімік. Також у міністра є старший брат Омер Киримли Аслан (на народження — Руслан), до березня 2014 року він був заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу.

Брат Рустема Умерова /https://www.facebook.com/aslan.omer.kirimli

Через те, що Крим є його батьківщиною, Рустему Умерову особливо важливо звільнити острів від російських загарбників. Тому у своїй діяльності він докладає багатьох зусиль для того, щоб ЗСУ змогли деокупувати територію.

Дружина та діти Рустема Умерова

Український міністр ретельно приховує особисте життя від сторонніх очей, тож у соціальних мережах він не "засвічує" ні свою дружину, ні дітей. Відомо, що кохану Рустема звати Лєйля Сєіт-Ягя Кизи, вона працює (згідно з останніми даними) в інвестиційній компанії Astem Ventures. У шлюбі вони виховують трьох дітей: двох дочок (9 років та 3 роки) та сина (11 років).

Міністр оборони Рустем Умеров /https://comments.ua/

У 2016 році, як повідомляють у Міністерстві оборони, родина Рустема Умерова була змушена виїхати з України через замахи та погрози внаслідок систематичної діяльності Умерова щодо деокупації анексованого Криму. З 2014 року міністр оборони активно виступав на міжнародних майданчиках та заявляв про порушення прав людей в окупованому Криму та був залучений у процесі звільнення політичних ув’язнених у Криму.

Рустем Умеров разом із братом, Ердоганом, Рафатом Чубаровим та Мустафою Джемільовим /https://www.facebook.com/aslan.omer.kirimli

Повідомляється, що дружина Умерова разом із дітьми зараз мешкає в Америці. У 2023 році з’явилися чутки, що діти Рустема є громадянами США, але в міністерстві оборони України спростували цю інформацію. У відомстві заявили, що діти Умерова є виключно громадянами України, але нові документи вони отримували у посольстві України у Штатах, тож місцем видачі паспортів у декларації зазначено США.

"Телеграф" писав раніше, що виглядає дружина "Залізного генерала" Валерія Залужного і де вона зараз. Ми дізналися кілька цікавих фактів.