Будете з урожаєм за будь-якої погоди: які огірки посадити

Читать на русском
Автор
904
Огірки вирощують практично на кожному городі
Огірки вирощують практично на кожному городі. Фото freepik.com

Без урожаю ви не залишитеся

Дачникам добре відомо, що для гарного врожаю огірків потрібно вчасно висадити розсаду, створити сприятливі умови для рослини та захистити її від шкідників. Велику роль у цьому ланцюжку відіграє і вибраний сорт.

Певні сорти дозрівають раніше, інші — ідеально підходять для засолювання. Але є сорти, які дають багатий урожай, навіть якщо умови для зростання не дуже сприятливі, пише Telegram-канал СОДа.

Обирайте гібриди

Досвідчені городники радять садити на ділянках гібриди. Вони дають стабільні та рясні врожаї смачних овочів, не так сильно схильні до захворювань, стійкі до несприятливих умов, та й самі плоди мають високу якість.

Недолік гібридів у тому, що вони зберігають властивості лише в першому поколінні і їх не можна вирощувати із зібраного на ділянці насіння.

Найврожайніші гібриди огірків

Кібрія – надранній гібрид. Підходить для вирощування у відкритих та закритих ґрунтах. Дає солодкі та соковиті плоди без гіркоти. Підходить і для вживання у свіжому вигляді, і для консервації.

Міранда – ранньостиглий сорт огірків. Дає високий урожай плодів із відмінним смаком. Огірки яскраво-зеленого забарвлення, хрусткі, соковиті, довжиною близько 10-12 см. Гібрид стійкий до хвороб та погодних умов.

Лангіно – ранньостиглий гібрид. Огірки зеленого кольору видовженої форми, хрусткі. Цей гібрид стійкий до хвороб та відрізняється тривалим плодоношенням.

Зозуля – середньостиглий гібрид. Плоди світло-зеленого забарвлення, овальної форми, соковиті мають відмінний смак. Ідеальні для вживання у свіжому вигляді. Для консервації, зазвичай, не використовуються.

Гектор – ранній бджолозапильний гібрид. Плоди однорідні темні, з великими бульбашками, білими шпильками та тонкою шкіркою. Огірки відрізняються солодким смаком, не жовтіють та не гірчать. Підходить для вживання у свіжому вигляді та для консервації.

Раніше "Телеграф" розповідав, як знезаразити насіння перців та томатів перед посадкою. В арсеналі досвідчених дачників є два вдалі варіанти.