Вперше за 15 років: США готові розмістити в Британії ядерку, в Росії вже погрожують

Читати російською
Автор

Військові США та Великої Британії говорять про те, що потрібно готуватися до війни з Росією

США вперше за 15 років планують розмістити ядерну зброю на території Великої Британії. На такий крок американців спонукала загроза з боку Росії, яка зростає з кожним днем.

Про це повідомляє The Telegraph із посиланням на документи Пентагону. Вже укладено контракт між країнами на постачання нового об’єкту на авіабазу Королівських ВПС Лейкенхіт у Саффолку (Східна Англія).

Згідно з документами, у Великій Британії розмістять ядерні боєголовки, потужність яких утричі більша, ніж у бомби, скинутої на Хіросіму. Через заяви про те, що РФ може напасти на Європу і країни НАТО, високопосадовець Альянсу адмірал Роб Бауе заявив, що потрібно готуватися до війни з РФ. За його словами, вона можлива у найближчі 20 років.

Глава британської армії генерал сер Патрік Сандерс заявив, що якщо війна з РФ все ж таки почнеться, то потрібно буде закликати громадськість на боротьбу, оскільки сили армії занадто малі. Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон підтримав заклик сера Патріка до створення цивільної армії. Джонсон нагадав про свою обіцянку вступити до її лав, як тільки Велика Британія вступить у війну проти РФ.

Зазначається, що повернення американської ядерної зброї на британський континент — це частина загальнонатовської програми з "розвитку та модернізації ядерних об’єктів у відповідь на збільшену напруженість у відносинах з Кремлем після вторгнення в Україну в лютому 2022 року"

До речі, у Росії вже відреагували та назвали розміщення американської зброї у Великій Британії "ескалацією". Влада країни-агресора пообіцяла прийняти "компенсувальні контрзаходи".

Нагадаємо, що ядерну зброю з території Великої Британії США вивели у 2008 році. Тоді американський уряд вирішив, що загроза холодної війни з боку Росії зменшилася.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що Росія передала Білорусі ядерну зброю. Олександр Лукашенко підтвердив цю інформацію та назвав країну, на яку першою направить боєприпаси.