Вперше за 15 років: США готові розмістити в Британії ядерку, в Росії вже погрожують

Читать на русском
Автор
1794
Потужність ядерної зброї досить серйозна
Потужність ядерної зброї досить серйозна. Фото defensenews.com

Військові США та Великої Британії говорять про те, що потрібно готуватися до війни з Росією

США вперше за 15 років планують розмістити ядерну зброю на території Великої Британії. На такий крок американців спонукала загроза з боку Росії, яка зростає з кожним днем.

Про це повідомляє The Telegraph із посиланням на документи Пентагону. Вже укладено контракт між країнами на постачання нового об’єкту на авіабазу Королівських ВПС Лейкенхіт у Саффолку (Східна Англія).

Згідно з документами, у Великій Британії розмістять ядерні боєголовки, потужність яких утричі більша, ніж у бомби, скинутої на Хіросіму. Через заяви про те, що РФ може напасти на Європу і країни НАТО, високопосадовець Альянсу адмірал Роб Бауе заявив, що потрібно готуватися до війни з РФ. За його словами, вона можлива у найближчі 20 років.

Глава британської армії генерал сер Патрік Сандерс заявив, що якщо війна з РФ все ж таки почнеться, то потрібно буде закликати громадськість на боротьбу, оскільки сили армії занадто малі. Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон підтримав заклик сера Патріка до створення цивільної армії. Джонсон нагадав про свою обіцянку вступити до її лав, як тільки Велика Британія вступить у війну проти РФ.

Зазначається, що повернення американської ядерної зброї на британський континент — це частина загальнонатовської програми з "розвитку та модернізації ядерних об’єктів у відповідь на збільшену напруженість у відносинах з Кремлем після вторгнення в Україну в лютому 2022 року"

До речі, у Росії вже відреагували та назвали розміщення американської зброї у Великій Британії "ескалацією". Влада країни-агресора пообіцяла прийняти "компенсувальні контрзаходи".

Нагадаємо, що ядерну зброю з території Великої Британії США вивели у 2008 році. Тоді американський уряд вирішив, що загроза холодної війни з боку Росії зменшилася.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що Росія передала Білорусі ядерну зброю. Олександр Лукашенко підтвердив цю інформацію та назвав країну, на яку першою направить боєприпаси.