Тепер США маріонетка Зеленського? Лавров здивував заявою

Читати російською
Автор
Новина оновлена 21 березня 2024, 12:03

Україна намагається переконати США знизити вартість до 30 доларів за барель

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зробив неочікувану заяву щодо США та України. Він сподівається, що у штатів ще "залишилась національна гордість", і вони не підуть на поводу в України.

Про це сказав Лавров у інтерв’ю проєкту "Нафта". За його словами, якщо Америка все ж вирішить понизити ціни на російську нафту, це буде серйозна загроза економіці самих штатів.

"Читав, що Україна намагається переконати США знизити поріг граничної ціни на російську нафту вдвічі — до 30 доларів за барель. Це взагалі виходить за будь-які рамки, не кажучи вже про те, що сама концепція порогу є антиринковою і відображає прагнення диктувати", — сказав Лавров.

За його словами, США навряд чи підуть на поводу в України. Адже, на думку МЗС, це економічно може мати наслідки для самих американців, а також ринок нафти може серйозно відреагувати.

"Сподіваюся, що США залишилися якісь залишки національної гордості і вони не "танцюватимуть під дудку" Зеленського", — додав путініст.

Ці слова Лаврова дуже резонансні та гучні. Адже, як відомо, однією з ключових тез російської пропаганди є нібито "несамостійність України", яку путінці постійно називають "маріонеткою Заходу та США". У цьому контексті заява Лаврова про США, що танцюють під дудку Зеленського, звучить напрочуд дивно.

Нагадаємо, що у грудні минулого року країни G7 разом із ЄС та Австралією запровадили механізм обмеження цін на російську нафту. Вже наприкінці лютого цього року додалися обмеження і на нафтопродукти. Схему вигадали у Вашингтоні, щоб скоротити доходи Москви на тлі війни з Україною.

Раніше "Телеграф" писав, що імпорт сирої нафти з Росії до Індії другий місяць поспіль зменшується, обсяги скоротились до найнижчого рівня за останній рік.