Дружина та дочка загинули у ДТП, а молодий син помер від раку: трагедії, які пережив Джо Байден (фото)

Читати російською
Автор

Президент США втратив трьох найважливіших людей

Президент США Джо Байден, який заявив, що глава РФ Путін не зупиниться на Україні, пережив чимало трагедій у житті до того, як став всесвітньо відомим політичним діячем. Ми звикли бачити його позитивним та з усмішкою на обличчі, однак виявилося, що у Байдена навіть були думки про самогубство.

Втрата дружини і доньки

З Нейлією Гантер Джозер Байден одружився в серпні 1966 року. Її батьки були проти їхнього шлюбу через релігійні переконання, однак закоханим було байдуже. Згодом у пари народилося троє дітей — сини Джозеф "Бо" та Хантер і донечка Наомі.

Перша дружина Джо Байдена Нейлія. Фото: wikipedia /Wikipedia
Нейлія Гантер, Джо, Гантер, Наомі Крістіна і Бо Байдени. Фото: wikipedia /Wikipedia

18 грудня 1972 року, коли Байден розпочав політичну кар’єру і став сенатором США, Гантер разом із трьома дітьми поїхала купувати різдвяну ялинку. Її автомобіль зіштовхнувся з причепом. Гантер з дітьми доставили до лікарні, де вона і донечка Наомі загинули після прибуття. Сини отримали серйозні травми, але вижили.

Джозеф Байден та його дружина Нелія на святкуванні його 30-річчя на вечірці у Вілмінгтоні. Фото: Getty Images /Getty Images

Після трагедії Байден хотів припинити політичну кар’єру, однак колеги переконали його залишитися в Сенаті. Присягу він приймав у лікарні, де лікувалися його сини.

"Мені подобалося блукати неблагополучними районами вночі, тоді я думав, що там у мене є більше шансів нарватися на бійку. Я й не підозрював, що здатний на таку лють. Я відчував, що Бог зіграв зі мною жахливий жарт, — згадував політик про свої почуття після тяжкої втрати", — ділився політик після трагедії.

Джо Байден зізнавався, що після загибелі дружини і доньки думав про самогубство. Однак його зупинили думки про синів. Про це він розповів в інтерв’ю американському радіоведучому Говарду Стерну.

"Необов'язково бути божевільним, щоб накласти на себе руки", — повідомив він в опублікованому в п'ятницю інтерв'ю американському радіоведучому Говарду Стерну. "Якось я подумав [про це]", — зазначив американський лідер.

Новий шлюб

За три роки після гибелі дружини Джозеф Байден познайомився із Джилл Трейсі — вчителькою англійської мови на побаченні наосліп. Вона стала його дружиною, а згодом у них народилася донечка Ешлі, ім’я якій обрали Хантер та Бо. Джилл ніби вдихнула в Байдена нове життя і надихнула його знайти інтерес до політики.

Джо Байден і Джилл Байден /Відкриті джерела
Відкриті джерела

Смерть сина

Бо Байден — старший син Джо Байдена. У дорослому віці він займався юриспруденцією, а згодом отримав посаду юриста в Міністерстві юстиції США. Бо Байден був одружений і виховував двох діток. Через багато років у Бо Байдена виявили рак головного мозку. Після тривалого лікування він помер у лікарні 30 травня 2015 року.

Фото: Getty Images /Фото Getty Images

Раніше "Телеграф" розповідав, де зараз Меланія Трамп та як вона виглядає. Ми з’ясували, чому перша леді США зникла з публіки та не підтримує чоловіка.