Перевіряйте кожен качан. Чому не можна їсти кукурудзу, якщо побачите на ній це

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 07 серпня 2025, 07:07

Перед варінням кукурудзи важливо провести ретельне миття

Українців закликають бути уважними при виборі кукурудзи. Через спеку та неправильне зберігання качани швидко псуються, а це може загрожувати здоров’ю.

"Телеграф" розповість, чому не можна їсти кукурудзу. А також, який вид не варто їсти.

Якщо зерна надто м’які, слизькі або мають неприємний запах, таку кукурудзу їсти не можна — це перші ознаки бродіння та появи плісняви.

Особливу небезпеку становить кукурудза з чорними або рожевими плямами між зернами — це можуть бути токсичні грибки, серед яких найнебезпечніший фузаріоз.

Фахівці радять обирати кукурудзу з перевірених джерел, віддаючи перевагу вітчизняним виробникам, які пройшли сертифікацію. Найбезпечніша — варена або запечена молоденька кукурудза з жовтим або білим кольором зерен без плям, запахів і надмірної вологості.

Перед варінням кукурудзи важливо провести ретельне миття:

Підготовка:

  • Зніміть зовнішнє листя та волоски (рильця)
  • Промийте качани під холодною проточною водою

Процес миття:

  • Потріть поверхню качанів руками або м'якою щіточкою
  • Особливу увагу приділіть основі качана, де накопичується найбільше бруду

Раніше "Телеграф" писав, які томати не варто їсти.