Матч українки проти росіянки на Australian Open завершився серією скандалів

Читати російською
Автор

Українка перемогла росіянку, проте гру затьмарили навколотенісні скандали

Українська тенісистка Марта Костюк (№37 WTA) у четвертому раунді Відкритого чемпіонату Австралії-2024 обіграла нейтральну росіянку Марію Тимофеєву (№170 WTA). Українка не потиснула руку представниці країни-агресора.

Зустріч завершилася розгромною перемогою Марти із рахунком 6:2, 6:1. Крім того, поєдинок залишив за собою скандальний слід, повідомляє БТУ.

По-перше, англомовний коментатор "Євроспорту" Кенді Рід-Гарроп після того, як Марта не потиснула руку суперниці, пояснила, що між Україною та Росією йде "маленька війна". Це розгнівало українських користувачів у мережі. Кенді спробувала виправдатися, але зробила ще гірше, наголосивши, що з її боку це була просто "іронія".

По-друге, офіційний обліковий запис US Open опублікував пост про перемогу Костюк у своїх соціальних мережах, показавши прапор Росії біля прізвища Тимофеєвої. Російська символіка заборонена на міжнародних тенісних турнірах, а росіяни виступають на змаганнях у нейтральному статусі. На це жорстко відреагувала Костюк, котра звернулася до тенісної спільноти.

Марта Костюк відреагував на публікацію US Open із російським прапором

Нагадаємо, одразу три представниці України пробилися до 1/8 фіналу в Австралії, що є національним рекордом на Турнірах Великого Шлему. А в основній сітці турніру розпочинали відразу 7 представниць України.