Матч українки проти росіянки на Australian Open завершився серією скандалів

Читать на русском
Автор
892
Марта Костюк та Марія Тимофеєва
Марта Костюк та Марія Тимофеєва. Фото Getty Images

Українка перемогла росіянку, проте гру затьмарили навколотенісні скандали

Українська тенісистка Марта Костюк (№37 WTA) у четвертому раунді Відкритого чемпіонату Австралії-2024 обіграла нейтральну росіянку Марію Тимофеєву (№170 WTA). Українка не потиснула руку представниці країни-агресора.

Зустріч завершилася розгромною перемогою Марти із рахунком 6:2, 6:1. Крім того, поєдинок залишив за собою скандальний слід, повідомляє БТУ.

По-перше, англомовний коментатор "Євроспорту" Кенді Рід-Гарроп після того, як Марта не потиснула руку суперниці, пояснила, що між Україною та Росією йде "маленька війна". Це розгнівало українських користувачів у мережі. Кенді спробувала виправдатися, але зробила ще гірше, наголосивши, що з її боку це була просто "іронія".

По-друге, офіційний обліковий запис US Open опублікував пост про перемогу Костюк у своїх соціальних мережах, показавши прапор Росії біля прізвища Тимофеєвої. Російська символіка заборонена на міжнародних тенісних турнірах, а росіяни виступають на змаганнях у нейтральному статусі. На це жорстко відреагувала Костюк, котра звернулася до тенісної спільноти.

Марта Костюк відреагував на публікацію US Open із російським прапором
Марта Костюк відреагував на публікацію US Open із російським прапором

Нагадаємо, одразу три представниці України пробилися до 1/8 фіналу в Австралії, що є національним рекордом на Турнірах Великого Шлему. А в основній сітці турніру розпочинали відразу 7 представниць України.