Українська тенісистка потиснула руку росіянці на Australian Open: у РФ заговорили про "перемогу"

Читать на русском
Автор
1266
Єлизавета Котляр потиснула руку Владі Мінчевій, момент потрапив у трансляцію поєдинку
Єлизавета Котляр потиснула руку Владі Мінчевій, момент потрапив у трансляцію поєдинку. Фото t.me/sportrian

Юна спортсменка підіграла російській пропаганді

У суботу, 20 січня, українська тенісистка Єлизавета Котляр після гри 1/32 фіналу Юніорського Відкритого чемпіонату Австралії проти нейтральної спортсменки з Росії Влади Мінчевої потиснула представниці РФ руку. Напередодні на дорослому турнірі українка Даяна Ястремська не стала тиснути руку на росіянці Варварі Грачовій, яка виступає за Францію.

Про рукостискання українки та росіянки на Турнірі Великого Шлему захоплено повідомили росЗМІ. Наприклад, пропагандистський ресурс Р-Спорт назвав це "маленькою перемогою".

На юніорському Australian Open жодної політики — росіянка Влада Мінчева та українка Єлизавета Котляр потиснули один одному руки. Зустріч виграла російська тенісистка з рахунком 6:2, 6:4. А українська тенісистка не побоялася наслідків – це маленька, але теж дуже важлива перемога!" – йдеться у повідомленні Р-Спорт.

Нагадаємо, одразу сім українських тенісисток пробилися до основного раунду Australian Open-2024. Примітно, що до 3-го раунду турніру дісталися 4 представниці України, що є національним рекордом.