Українські хокеїсти виграли ключовий матч кваліфікаційного турніру Олімпіади

Читати російською
Автор

Вирішальний гол у серії булітів забив Олексій Ворона

У польському місті Сосновець завершився матч 2-го туру олімпійського кваліфікаційного турніру Мілан-2026, у якому збірна України з хокею грала з господарями турніру командою Польщі.

Гра закінчилася в серії булітів із загальним рахунком 3:2 на користь команди України, повідомляє офіційний сайт Міжнародної федерації хокею.

Господарі льоду виграли перший період. На 7-й хвилині влучний кидок по воротах української команди завдав Каміл Чорни — 1:0. На початку другої 20-хвилинки, на 23-й хвилині, Денис Бородай зрівняв рахунок, завершивши точним кидком комбінацію за участю Артема Гребенника та Іллі Коренчука, але на 34-й хвилині Марчін Колуж знову вивів польську команду вперед – 2:1. А у третьому періоді, на 44-й хвилині, Євген Ратушний вдруге зрівняв рахунок – 2:2. Більше голів ані в основний час, ані в овертаймі не було.

Перемогу збірній України приніс точний кидок у серії булітів Олексія Ворони. Ще один гол у складі українців забив Ілля Коренчук – 2:1, перемога нашої команди у серії булітів, але загальний рахунок 3:2.

В іншому матчі дня збірна Південної Кореї обіграла команду Естонії з рахунком 4:2.

Таким чином, збірна України очолила групу, набравши 5 очок, у Польщі – 4 бали, Кореї – 3, Естонії – 0.

11 лютого відбудеться матч Україна — Естонія, перемога в якому в основний час гарантує нашій команді перемогу в турнірі загалом та вихід до вирішального раунду кваліфікаційного турніру Олімпіади-2026.

Раніше екс-гравець збірної України дав прогноз на кваліфікацію ОІ-2026