Українські хокеїсти виграли ключовий матч кваліфікаційного турніру Олімпіади

Читать на русском
Автор
Збірна України за крок від виходу до вирішального етапу відбіркового турніру
Збірна України за крок від виходу до вирішального етапу відбіркового турніру. Фото fhu.com.ua

Вирішальний гол у серії булітів забив Олексій Ворона

У польському місті Сосновець завершився матч 2-го туру олімпійського кваліфікаційного турніру Мілан-2026, у якому збірна України з хокею грала з господарями турніру командою Польщі.

Гра закінчилася в серії булітів із загальним рахунком 3:2 на користь команди України, повідомляє офіційний сайт Міжнародної федерації хокею.

Господарі льоду виграли перший період. На 7-й хвилині влучний кидок по воротах української команди завдав Каміл Чорни — 1:0. На початку другої 20-хвилинки, на 23-й хвилині, Денис Бородай зрівняв рахунок, завершивши точним кидком комбінацію за участю Артема Гребенника та Іллі Коренчука, але на 34-й хвилині Марчін Колуж знову вивів польську команду вперед – 2:1. А у третьому періоді, на 44-й хвилині, Євген Ратушний вдруге зрівняв рахунок – 2:2. Більше голів ані в основний час, ані в овертаймі не було.

Перемогу збірній України приніс точний кидок у серії булітів Олексія Ворони. Ще один гол у складі українців забив Ілля Коренчук – 2:1, перемога нашої команди у серії булітів, але загальний рахунок 3:2.

В іншому матчі дня збірна Південної Кореї обіграла команду Естонії з рахунком 4:2.

Таким чином, збірна України очолила групу, набравши 5 очок, у Польщі – 4 бали, Кореї – 3, Естонії – 0.

11 лютого відбудеться матч Україна — Естонія, перемога в якому в основний час гарантує нашій команді перемогу в турнірі загалом та вихід до вирішального раунду кваліфікаційного турніру Олімпіади-2026.

Раніше екс-гравець збірної України дав прогноз на кваліфікацію ОІ-2026

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу