Врізався в дерево: у Кенії загинув найшвидший марафонець

Читати російською
Автор

Аварія сталася пізно увечері, атлет втратив керування.

У Кенії розбився один із найшвидших бігунів у світі на марафонські дистанції Кевін Кіптум. Він потрапив у ДТП, керуючи машиною.

11 лютого марафонець втратив управління та врізався у дерево в районі Каптагат. Аварія сталася на заході Кенії пізно увечері. Атлету було 24 роки. Разом із ним у машині перебував його тренер, який також загинув, повідомляє Euronews.

У жовтні 2023 року Кіптум встановив світовий рекорд, пробігши марафон у Чикаго за 2 години 0 хвилин 35 секунд. Усього ж Кіптуму належать три із семи найшвидших марафонських результатів в історії. Кіптум планував вибігти марафон із двох годин на майбутніх змаганнях у Роттердамі у квітні 2024-го року.

Президент Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій Себастьян Коу висловив співчуття сім’ї, друзям, товаришам по команді та кенійському народу від імені усієї світової легкої атлетики.

Офіційно у відкритих змаганнях поки що нікому не вдавалося пробігти марафон менш як за дві години. У 2019 році інший легендарний марафонець Еліуд Кіпчоге зміг пробігти 42 кілометри за 1 годину 59 хвилин і 42 секунди, проте це був спеціальний проект, і рекорд не був зарахований.

Раніше повідомлялося, що у Києві Mustang на великій швидкості протаранив авто.