Врізався в дерево: у Кенії загинув найшвидший марафонець

Читать на русском
Автор
Кенійський марафонець за два місяці збирався встановити новий світовий рекорд
Кенійський марафонець за два місяці збирався встановити новий світовий рекорд. Фото iaaf.com

Аварія сталася пізно увечері, атлет втратив керування.

У Кенії розбився один із найшвидших бігунів у світі на марафонські дистанції Кевін Кіптум. Він потрапив у ДТП, керуючи машиною.

11 лютого марафонець втратив управління та врізався у дерево в районі Каптагат. Аварія сталася на заході Кенії пізно увечері. Атлету було 24 роки. Разом із ним у машині перебував його тренер, який також загинув, повідомляє Euronews.

У жовтні 2023 року Кіптум встановив світовий рекорд, пробігши марафон у Чикаго за 2 години 0 хвилин 35 секунд. Усього ж Кіптуму належать три із семи найшвидших марафонських результатів в історії. Кіптум планував вибігти марафон із двох годин на майбутніх змаганнях у Роттердамі у квітні 2024-го року.

Президент Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій Себастьян Коу висловив співчуття сім’ї, друзям, товаришам по команді та кенійському народу від імені усієї світової легкої атлетики.

Офіційно у відкритих змаганнях поки що нікому не вдавалося пробігти марафон менш як за дві години. У 2019 році інший легендарний марафонець Еліуд Кіпчоге зміг пробігти 42 кілометри за 1 годину 59 хвилин і 42 секунди, проте це був спеціальний проект, і рекорд не був зарахований.

Раніше повідомлялося, що у Києві Mustang на великій швидкості протаранив авто.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу