Водіям нагадали, які предмети повинні бути в авто під час воєнного стану

Читати російською
Автор
Новина оновлена 18 лютого 2024, 14:22

Від 14 лютого він знову подовжений, це вже десяте рішення щодо цієї дії.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо подовження терміну дії воєнного стану в Україні ще на 90 днів. Він почав діяти від 14 лютого і триватиме до 13 травня.

У Мінреінтеграції зазначили, що саме повинно бути в салоні кожного водія автомобіля під час воєнного стану, адже все ще багато нехтують правилами безпеки. І це, не дивлячись на те, що воєнний стан подовжили вже вдесяте від початку повномасштабного вторгнення.

Так, окрім обов’язкової наявності аптечки, вогнегасника, буксирного тросу, запасного колеса та знаку аварійної зупинки, повинні бути також й інші речі. Однією з таких є лопата, яка може бути використана для очищення дороги від снігу, трохи розчистити бездоріжжя або, в крайньому випадку, навіть для самооборони.

До переліку речей, які точно знадобляться, входить й ніж, яким можна відкривати упаковки з їжею або знову ж таки для самооборони. Також зайвим не буде невеличка сокира, якою можна створити тимчасове укриття та рубати деревину задля розпалення вогню.

Як не дивно, але до цього списку можна додати ще й рулон армованого скотчу, який можна використати для тимчасового ремонту авто, таких як розрив шланга або пошкодження кузова. Він не дасть збільшитися пошкодженню, поки ви доїдете до місця ремонту.

І звісно, якщо збираєтесь кудись далеко від дому, попіклуйтеся про наявність в салоні вашого авто їжі, питної та технічної води, теплого одягу, зарядних пристроїв, ліхтариків та певного запасу пального.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, які існують шкідливі лайфхаки для миття авто. Деякі з цих трюків дійсно економлять час, проте згодом ви можете отримати шалений рахунок за ремонт.