Водіям нагадали, які предмети повинні бути в авто під час воєнного стану

Читать на русском
Автор
В автомобілі під час військового стану має бути достатньо необхідних речей Новина оновлена 18 лютого 2024, 14:22
В автомобілі під час військового стану має бути достатньо необхідних речей. Фото Freepik

Від 14 лютого він знову подовжений, це вже десяте рішення щодо цієї дії.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо подовження терміну дії воєнного стану в Україні ще на 90 днів. Він почав діяти від 14 лютого і триватиме до 13 травня.

У Мінреінтеграції зазначили, що саме повинно бути в салоні кожного водія автомобіля під час воєнного стану, адже все ще багато нехтують правилами безпеки. І це, не дивлячись на те, що воєнний стан подовжили вже вдесяте від початку повномасштабного вторгнення.

Так, окрім обов’язкової наявності аптечки, вогнегасника, буксирного тросу, запасного колеса та знаку аварійної зупинки, повинні бути також й інші речі. Однією з таких є лопата, яка може бути використана для очищення дороги від снігу, трохи розчистити бездоріжжя або, в крайньому випадку, навіть для самооборони.

До переліку речей, які точно знадобляться, входить й ніж, яким можна відкривати упаковки з їжею або знову ж таки для самооборони. Також зайвим не буде невеличка сокира, якою можна створити тимчасове укриття та рубати деревину задля розпалення вогню.

Як не дивно, але до цього списку можна додати ще й рулон армованого скотчу, який можна використати для тимчасового ремонту авто, таких як розрив шланга або пошкодження кузова. Він не дасть збільшитися пошкодженню, поки ви доїдете до місця ремонту.

І звісно, якщо збираєтесь кудись далеко від дому, попіклуйтеся про наявність в салоні вашого авто їжі, питної та технічної води, теплого одягу, зарядних пристроїв, ліхтариків та певного запасу пального.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, які існують шкідливі лайфхаки для миття авто. Деякі з цих трюків дійсно економлять час, проте згодом ви можете отримати шалений рахунок за ремонт.