Виявили кота під капотом авто: поради водіям, як діяти в цій ситуації

Читать на русском
Автор
Кіт у двигуні авто
Кіт у двигуні авто. Фото Shutterstock

Це може бути небезпечно для життя пухнастика

Котики, які живуть на вулиці, часто використовують будь-яку шпарину, щоб захиститися від вітру та холоду. В їхніх очах ділянка під капотом автомобіля ідеальна, адже вони можуть погрітися від теплого двигуна.

Кішки можуть потрапити у підкапотний простір, забравшись на колесо і залізши у щілину над ним. У більшості автомобілів вони одразу потрапляють до двигуна. Простору там небагато, тому коти часто повзають навколо блоків та інших деталей, звиваючись навколо місця, де тепліше.

Температура тіла котів вища, ніж у людей, тому їм важливо швидше зігрітися у теплому та сухому місці. Також підкапотний простір — чудове місце для них, адже тут можна сховатись від ворогів та відпочити. Не рідкість також, коли вагітна кішка вирішує народити під капотом авто, або несе своїх щойно народжених кошенят туди. Незважаючи на це, такий вибір котика — величезна незручність для водіїв, і серйозна небезпека для їхнього здоров’я.

Що може статись, якщо під капотом авто буде кіт?

Рідко буває щасливий кінець, коли під капотом автомобіля буде кіт, а водій не побачить цього і почне рухатись. Тому важливо завжди перевіряти підкапотний простір перед поїздкою. Причини цього такі:

  • внутрішня температура капота досягає високих температур, що може спричиняти тепловий удар чи опік у кота. Були випадки, що з тварини просто злізала шкіра і залишалась на частинах двигуна.
  • отруєння парами — не рідкість, адже під час запуску двигун виділяє багато отруйних речовин;
  • рани та травми — кіт може рухатись та переміщатись між частинами авто, які також рухаються. Часто кішка може злякатись звуком запуску двигуна, і падають униз. Це може спричинити розривну травму чи навіть ампутацію.

Двигуну автомобіля також може зашкодити перебування кішки у підкапотному просторі, проте це рідкість. Проте якщо ви залишили автомобіль на холоді навіть на нетривалий час, завжди перевіряйте капот.

Як перевірити своє авто:

  • відкрийте капот і огляньте візуально, чи немає там тварини. Коти легко лякаються і часто втікають;
  • Постукайте по капоту, перш ніж сісти в авто;
  • Подайте звуковий сигнал, коли сіли в салон.

Якщо ви помітили кішку в авто, дайте їй втекти. Якщо вона не реагує, стукайте по капоту або сигнальте.

Раніше "Телеграф" писав, що найпопулярніша модель Volkswagen більше не матиме механічної коробки передач. Названо причину.