Як правильно користуватись авто взимку: неочевидні, але корисні нюанси

Читать на русском
Автор
Особливості експлуатації авто взимку
Особливості експлуатації авто взимку. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Ці правила збережуть ваші гроші і нерви

Коли на вулиці мінусова температура, страждає не лише кузов автомобіля, але і його головні конструктивні елементи. Це збільшує ризик несправностей.

Тому користуватись автомобілем потрібно акуратно. Як саме, розповідаємо у цій статті.

Особливості експлуатації автомобіля взимку

Автоексперти в один голос говорять, що взимку потрібно дуже часто перевіряти рівень заряду акумулятора автомобіля. Якщо він низький, або ви залишаєте машину надовго на вулиці у сильний мороз, потрібно забирати акумулятор у тепле приміщення. Заодно і підзарядити.

Перед поїздками у холод також потрібно впевнитись, чи у вашому авто досі немає експлуатаційних рідин літнього типу. Їх обов’язково потрібно ще при підготовці до зими замінювати на зимові. Також у холодну пору року часто зношуються склоочисники — гуми в них твердіють і перестають виконувати свої функції.

Керувати взимку автомобілем потрібно без ривків, плавно. Стартувати на низьких швидкостях, різко не прискорюватись і не гальмувати. Все це збереже коробку передач і гальмівні колодки.

Нагадуємо, що більшість сучасних машин спроєктовані так, щоб працювати при температурах до -20 градусів за Цельсієм. Тому, якщо температура опускається нижче (а в Україні уже цієї зими було кілька таких випадків), краще поберегти своє авто і поставити його в гараж.

Раніше "Телеграф" писав, що продаж однієї з марок авто в Україні стрибнув на 359%. Це справжній бум на українському авторинку.