Крим накрила масштабну повінь: вулиці перетворилися на річки (фото, відео)

Читать на русском
Автор
820
Повінь у Криму
Повінь у Криму. Фото Соцмережі

Постраждали великі міста півострова

У п’ятницю, 19 січня, у тимчасово окупованому Криму через сильні зливи затопило вулиці деяких населених пунктів. Крім того, було переповнено місцеві водосховища.

Як пишуть місцеві ЗМІ, через сильні дощі найбільше постраждали Севастополь, Ялта та Алушта. Також зливи спровокували схід зсувів у гористій місцевості, вже спостерігаються руйнування, прорив дамби та змивання доріг.

Зазначається, що з деяких населених пунктів Криму евакуювали людей, у багатьох будинках зникла електрика та вода. Місцевим мешканцям рекомендували підготуватись до можливого повного відключення. У Ялті довелося скасувати хресну ходу на набережну та морські хрещенські купання — хвилювання в морі оцінюються у два бали.

У МНС РФ повідомили про підтоплення 78 приватних будинків та 83 присадибних ділянок. З частини будинків було евакуйовано людей, всі розмістилися у своїх родичів.

Водопостачання відключено у більшості районів Севастополя орієнтовно до 18:00. Електропостачання у селищах Цукрова головка та Штурмове відновлено.

Нагадаємо, увечері 18 січня на великій частині тимчасово окупованого Криму зникла електрика. Світло були відсутні як мінімум у кількох великих містах.