"Геть з України": Росія запустила потужну ІПСО проти українських угорців

Читати російською
Автор

Ворог намагається дестабілізувати ситуацію всередині нашої країни

На номери телефонів українських етнічних угорців почали приходити повідомлення угорською мовою із закликами забиратися "геть з України". Повідомлення надходять буцімто від "українських націоналістів".

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації. Зазначається, що повідомлення надходять з акаунтів з кодами мобільних операторів Казахстану, Боснії та Герцоговини і Киргизстану.

"Такі повідомлення — це чергова російська ІПСО, яка має на меті створити видимість погроз на адресу угорців України з боку "українських націоналістів", щоб спровокувати міжетнічну ворожнечу між українцями та угорцями. Розуміючи, що українська сила — це єдність народу, Росія прагне розколоти українське суспільство", — підкреслили у центрі.

Також Центр закликає при отриманні таких повідомлень блокувати контакт, з якого було надіслано смс. Крім того, радять звернутися до Кіберполіції.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, що росіяни у мережі поширюють черговий фейк, що нібито українськими військовими розстріляно цивільних осіб на Харківщині. За словами окупантів, вони це вчинили начебто за відмову відповідати на націоналістичне вітання.