Є дві головні цілі: Маляр розповіла, навіщо росіяни розповсюджують свої ІПСО в Україні

Читать на русском
Автор
536
Є дві головні цілі: Маляр розповіла, навіщо росіяни розповсюджують свої ІПСО в Україні

Кожна війна має два ключові фактори перемоги і росіяни намагаються завдати по них удару

Росіяни використовують свої інформаційно-психологічні операції переважно для двох цілей — позбавити Україну іноземної підтримки та зірвати мобілізаційний процес.

Як розповіла в інтерв’ю "Еспресо" колишня заступниця міністра оборони Ганна Маляр, саме ці два чинники – люди та зброя – є двома ключовими факторами для перемоги.

"Тому їхнє завдання — зробити так, щоб ми не отримували зброю і дуже сильно дискредитують нас як отримувача зброї на Заході. Нам постійно доводиться відбиватися від цих кампаній", — сказала вона.

За словами Маляр, зараз подібних вкидів поменшало, але на початковому етапі повідомлення про те, що зброя з України нібито продавалася третім країнам у гарячих точках, були повсюдними.

Також вона зазначає, що окупанти хотіли дискредитувати мобілізаційні процеси в Україні, і для цього вони використали численні історії, в яких фігурували військкоми.

"Тут складна історія, тому що наші військкоми теж доклалися до дискредитації і росіянам навіть багато робити не довелося – вони просто брали ці конкретні випадки та їх розкручували, роздмухували", — зазначила Маляр.

Ексзаступниця міністра при цьому підкреслила, що далеко не всі ТЦК в Україні так поводилися, проте через поведінку окремих людей тавро поставили на всій системі.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у російському сегменті мережі поширюється інформація про те, що у Києві нібито почали примусово мобілізувати медичних працівниць. Повідомлення проілюстрували знімком військовослужбовців 112-ї окремої бригади, яким волонтери з Arm Women Now передали комплекти зимового одягу.