Ховався на горищі: затримано експрокурора, який відгуляв скандальне весілля у Львові

Читать на русском
Автор
1583
Скандальне весілля обурило українців Новина оновлена 06 липня 2024, 09:13
Скандальне весілля обурило українців. Фото Колаж

Правоохоронці вирішують питання про повідомлення про підозру колишнього прокурора

Колишнього скандального прокурора Ростислава Ільницького, який відзначився лакшері весіллям у Львові з ексспівробітницею ДБР, затримано. Він ховався від правоохоронців на горищі у будинку своєї тещі.

Про це повідомляє "Українська правда" із посиланням на власні джерела у правоохоронних органах. Його тещі повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди.

Як стало відомо, мати колишньої співробітниці ДБР та нареченої Роксолани Москви, відома адвокатка та бізнес-вумен Богдана Москва вимагала 3,5 тисячі доларів від двох військовозобов’язаних. За ці гроші вона обіцяла одному з них відстрочку від мобілізації, а обом – отримання QR-коду нібито після оновлення даних у ТЦК. Щоб здійснити цей план, жінка хотіла вплинути на низку осіб у ТЦК та СП Львівщини.

Адвокатку затримали 5 липня 2024 року під час передачі всієї суми хабаря. Під час обшуку у її будинку на горищі співробітники СБУ та прокуратури виявили експрокурора Ростислава Ільницького. Раніше він був оголошений у розшук, але переховувався.

Наразі правоохоронці проводять слідчі (розшукові) та процесуальні дії та встановлюють інших можливих співучасників злочину. За результатами цих дій вирішуватиметься питання щодо повідомлення про підозру.

Нагадаємо, що скандальне весілля сколихнуло громадськість восени 2023 року. У ДБР незабаром поспішили відхреститися від Роксолани Москви і заявили, що вже кілька років не працює в їх структурі.

Крім того, через кілька днів після пишної урочистості, Ростислав Ільницький отримав повістку. Але судячи з усього, на фронт майже через рік після подій він так і не вирушив.

Також "Телеграф" розповідав про те, що Оля Полякова прокоментувала свій виступ на скандальному весіллі. Після урочистостей на зірку обрушилася хвиля критики, під яку потрапили і колеги артистки Дзідзьо, Олександр Пономарьов та ведучий Григорій Решетник.