Байден готує зустріч з Зеленським: вона пройде найближчими днями

Читати російською
Автор
Новина оновлена 06 липня 2024, 16:18

Україна отримає додаткове озброєння після саміту НАТО

Президент США Джо Байден може провести зустріч з українським колегою Володимиром Зеленським найближчими днями. Їхні переговори можуть відбутися на полях саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня.

Про це повідомив представник адміністрації Байдена під час брифінгу для журналістів. Його слова наводить пресслужба Білого дому.

Він зазначив, що президент США має дуже напружений графік, проте, будучи господарем саміту, він проведе кілька двосторонніх зустрічей з іноземними лідерами. Представник адміністрації зазначив, що це ж стосується й зустрічі з Зеленським.

"Найближчими днями ми матимемо більше інформації про них (зустрічі, — ред.), якою ми поділимося пізніше", — додав чиновник.

США, за його словами, також мають намір оголосити про нові кроки щодо підтримки ППО та військового потенціалу України для стримування російської агресії зараз і в майбутньому.

"Саміт у Вашингтоні надішле Путіну сильний сигнал: якщо він думає, що зможе пережити коаліцію країн, які підтримують Україну, він глибоко помиляється", — додав чиновник.

Як повідомлялося раніше, на тлі побоювань щодо приходу до влади в США Дональда Трампа, в НАТО готують низку заходів, спрямованих на збереження та посилення довгострокової підтримки України.