Лікувальні чани та чарівний каскад водоспадів: українцям пропонують бюджетний відпочинок недалеко від Ужгорода (фото)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 11 вересня 2024, 14:31

Цей курорт може похвалитися чистою гірською місцевістю та м’яким кліматом

Україна багата на дивовижні та мальовничі місця, які варто відвідати цієї осені. Якщо хочете не просто відпочити, а й поправити своє здоров’я, тоді варто відвідати село Лумшори на Закарпатті.

"Телеграф" з’ясував, чому багато туристів вирушають на "перезавантаження" до цього невеликого села в Ужгородському районі. Ми дізналися, скільки там коштує в середньому проживання і скільки туристам обійдеться купання в чанах.

Відпочинок у Лумшорах — що це за курорт і скільки коштуватиме проживання у 2024 році.

Щороку маленьке село Лумшори на Закарпатті приваблює гостей з різних куточків України. Туристи їдуть сюди, щоби насолодитися природою, а також омолодити організм. Однією з головних пам’яток цього місця є водоспади, найбільшим і найцікавішим з них вважається "Давір", а всього їх п’ять.

Водоспади у селі Лумшори Фото: yogahouse /https://yogahouse.kharkov.ua/

Також це місце славиться своїми чанами, купання у яких дарує незабутній досвід. Відвідувачам пропонують спочатку поніжиться всередині чана з гарячою водою та лікувальними травами, а потім поринути у холодну річку поряд. Вважається, що купання в чанах позитивно впливає на нервову систему. У Лумшорах є безліч баз відпочинку, які пропонують гостям різноманітний спектр послуг на будь-який гаманець.

Чани з травами у Лумшорах, Фото: igotoworld.com /igotoworld.com

Доїхати до села можна з Ужгорода автомобілем або громадським транспортом (відстань становить близько 45 кілометрів). Але найближчим містом до Лумшор є Перечин (26 кілометрів). Туристи можуть орендувати садиби, котеджі, будинки чи кімнату на базі відпочинку. Ціни визначаються сезоном та ступенем комфорту.

Відпочинок у селі Лумшори у 2024 році, Фото: yogahouse /https://yogahouse.kharkov.ua/

Ціна на купання у чанах стартує від 550 гривень за годину (4-6 осіб), залежно від бази відпочинку. Оренда номера з усіма зручностями у садибах у селі Лумшори стартує від 1200 гривень (за 2 особи), згідно з інформацією Booking. Можна знайти й дешевші варіанти, оскільки туристи можуть зняти кімнату у місцевих жителів.

скріншот Booking /Скриншот
Ціни на проживання у Лумшори /Скриншот

Раніше "Телеграф" розповідав про дивовижний замок Паланок у Мукачеві. Місце захоплює своєю історією, архітектурним ансамблем та видом на місто.