Україна відбила у росіян важливу територію на Харківщині (карта)

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 23 жовтня 2024, 12:31

Військові продовжують відштовхувати росіян разом із дружніми підрозділами далі на північ, до кордону

Минулого тижня завершилася чергова фаза операції на півночі Харківської області, яка тривала кілька місяців. Силам оборони вдалося звільнити території у районі Липців.

Про це повідомив представник служби зв’язків із громадськістю 13-ї бригади оперативного призначення НГУ "Хартія" Володимир Дегтярьов в ефірі телеканалу "Еспресо". За його словами, йдеться про територію перед селом Липці.

"Липці – це стратегічно важлива ділянка, адже коли бригада "Хартія" зайшла на Харківщину в травні цього року, ми зустріли ворога під час їхнього наступу вже на околицях Липців, звідки нам вдалося їх вибити. Власне, всі ці місяці ми продовжуємо відштовхувати їх разом із дружніми підрозділами далі на північ, до кордону. Минулого тижня завершилася чергова фаза великої операції, яка тривала кілька місяців. Силам оборони вдалося звільнити ще одну ділянку перед Липцями", — сказав Дегтярьов.

Він додав, що українським військовим вдається на півночі Харківщини перехоплювати ініціативу та поступово звільняти українську землю.

"Дійсно, специфіка тих чи інших дій дуже залежить від місцевості. Якщо відкрити карту і подивитися на місцевість, що оточує Липці, то можна побачити великі поля, між якими є де-не-де лісові масиви, лісопосадки, лісосмуги. Тому основні бої ведуться за ці лісові масиви, адже на відкритій місцевості немає сенсу будувати будь-які зони оборони. Основне завдання для нас – це виконати певні дії, щоб мати можливість зненацька перехопити ініціативу, зайти, захопити плацдарм у лісосмузі та рухатися далі. Власне, це й відбувалося під час звільнення останніх територій", — підсумував Дегтярьов.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у вересні поточного року підрозділи Головного управління розвідки Міністерства оборони України звільнили Вовчанський агрегатний завод у Харківській області, який захопили ще влітку.