20, 30 або 50 тисяч гривень: які міста Україні виплачують допомогу мобілізованим бійцям

Читать на русском
Автор
Українські військові
Українські військові. Фото Генштаб ЗСУ

Її отримають бійці трьох міст

В Україні в деяких містах для мобілізованих військових передбачена грошова допомога. Її здійснюють для осіб, які проживають в Одесі, Києві та Львові.

Вона виплачується з метою додаткової мотивації для вступу до лав ЗСУ. Гроші нададуть із міських бюджетів, як мовиться у повідомленні Одеської міськради.

Гроші для військових в Одесі

Як мовиться в рамках дії Програми мобілізованим особам, які мають стати на військову службу та зареєстровані в цьому місті, з бюджету виплатиться грошова допомога в розмірі 20 тисяч. У 2024 році буде виділено 20 мільйонів гривень на здійснення виплати.

За словами директорки Департаменту праці та соцполітики Одеської міської ради Олена Китайська, перелік документів буде розроблений найближчим часом.

Такі заяви вже надходять в Департамент праці й соцполітики, повідомляє міський голова Одеси Геннадій Труханов.

"Місцева влада прагне "довести процес до автоматизму", — пояснює він.

Нарахування бійцям, які зареєстровані в Києві

Кияни, що були мобілізовані з грудня 2023 року, мають право на 30 тисяч гривень. Про це каже мер столиці Віталій Кличко під час засідання Київради й додає, що на цю допомогу було виділено 50 мільйонів гривень на 2024 рік.

Однак як каже офіцер ЗСУ Вадим Васильчук повідомив виданню "АрміяInform", місцева рада додала до категорій надання допомоги ще одну — ті, хто підпише контракт на проходження військової служби.

"Порядок був схвалений ще в грудні, але там були зауваження від ТЦК та СП щодо його виконання. Вони внесли свої пропозиції та правки. Сьогодні (18 січня) вони були проголосовані й завдяки співпраці з ТЦК рішення про виплати має запрацювати", – сказав Васильчук.

Виплати для військовослужбовців у Львові

Військові можуть отримати 50 тисяч гривень, якщо вони перебувають на військовому обліку на території Львівської міської територіальної громади та підписали контракт з військовими частинами Десантно-штурмових військ і морської піхоти. Про це повідомляється на сайті Львівської міської ради.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що військові, які були виведені поза штат, щомісячно отримуватимуть винагороду.