Виведені поза штат бійці щомісячно отримуватимуть винагороду: за яких обставин

Читать на русском
Автор
603
Українські воїни
Українські воїни. Фото Генштаб ЗСУ

Сума для кожного буде різною

Військові, які отримали поранення під час виконання бойових дій, отримають певні виплати. Одна з таких нараховується в розмірі понад 20 тисяч гривень.

Окрім такої винагороди або місячного грошового забезпечення, бійцям також здійснять виплату окладу за військовим званням та надбавку за вислугу років. Про це мовиться в наказі "Про затвердження Змін до Порядку виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України та деяким іншим особам".

Бійцям, які у зв’язку зі контузією, травмою або каліцтвом, пов’язаним із захистом Батьківщини, визнані ВЛК як обмежено придатними до військової служби або непридатними до військової служби з переоглядом через 6-12 місяців та виведені поза штат відповідних командирів, протягом двох місяців з дня зарахування у розпорядження виплачується грошове забезпечення (без урахування додаткової винагороди) за останньою займаною посадою в повному обсязі.

Однак після перебування в розпорядженні понад 2 місяці й до дня закінчення знаходження поза штатом, таким бійцям щомісячно нараховуватиметься оклад за військовим званням, надбавка за вислугу років та додаткова винагорода у розмірі 20 100 гривень.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, кому з бійців нараховуватимуть виплату в розмірі 50 тисяч гривень.