Що буде з доларом, якщо Конгрес США схвалить допомогу Україні: прогноз фінансиста щодо курсу на наступний тиждень

Читать на русском
Автор

Професор вважає, що нічого надзвичайного на валютному ринку найближчим часом не станеться

Минулого тижня курс долара в Україні був стабільним і навіть демонстрував зниження. Очікується, що наступний тиждень продовжить цю тенденцію.

Прогноз курсу долара на тиждень 29 січня – 4 лютого дав доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков. Його публікує сайт "Pro Гроші".

За словами економіста, він не бачить передумов для зростання курсу у найближчі сім днів. Жодних подій, які могли б спровокувати різкі коливання на валютному ринку, не очікується.

"Так, Конгрес може повідомити про виділення фінансової допомоги для України, і це швидше дещо послабить ситуацію, але знову ж таки, це не призведе до надзвичайного здешевлення долара або його подорожчання", — прогнозує Плотніков.

Професор вважає, що нічого надзвичайного на валютному ринку найближчим часом не станеться. Місяць закінчиться у спокійному режимі.

"Оскільки ми вже розуміємо стан валютного ринку з огляду на всі ці фактори, то я думаю, що протягом наступного тижня з курсом долара нічого надзвичайного не станеться. Можна сказати, що січень завершиться більш-менш стабільно", – резюмував економіст.

Курс долара в Україні станом на 27 січня

За даними порталу "Мінфін", у суботу, 27 січня, середній курс долара в українських банках становить 37,80 грн (купівля) та 38,35 (продаж). Готівковий курс — 38,28 (купівля) та 38,36 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України становить 37,58 грн.

Раніше "Телеграф" розповідав, чи в Україні планують повертати курс долара на вуличні табло. У НБУ розповіли про результати такого кроку.