Українка полетіла до космосу: подробиці та відео з орбіти Землі

Читать на русском
Автор
533
Це перший політ українського туриста до космосу
Це перший політ українського туриста до космосу. Фото virgingalactic

Туристи провели в космосі майже годину

Одеситка Ліна Бороздіна, яка мала полетіти в космос, стала першою українкою, яка здійснила цю мрію. Дівчина готувалася до польоту 18 років.

Про це повідомили в американській компанії Virgin Galactic, яка організовує туристичні польоти до космосу. За сьогоднішнім запуском борту "Галактики 06" спостерігали 150 людей на космодромі "Америка".

Ліна Бороздіна та ще три приватні туристи вирушили на орбіту Землі о 10:00 за східноєвропейським часом, а повернулася на космодром о 10:54. На фото, яке опублікувала компанія Virgin Galactic, видно непідробні емоції астронавтів.

На борту "Галактики 06" окрім українки з американським громадянством були ще три туристи: Робі Вон, (Техас, США), Франц Хайдер (Австрія) та Ніл Корнсвіт (Каліфорнія, США).

"Сьогодні неймовірна команда Virgin Galactic підтримала ще одну успішну місію і подарувала чотирьом новим астронавтам незабутні враження. Успіх "Галактики-06" та інших комерційних космічних польотів компанії в останні місяці тільки збільшує нашу впевненість у повторюваності нашої продукції та в нашій здатності надати нашим клієнтам досвід: Продовжуючи виробництво наших кораблів класу "Дельта" наступного покоління, ми з нетерпінням очікуємо на розширення наших льотних можливостей: випробування розпочнуться наступного року, а комерційна експлуатація розпочнеться у 2026 році", — кажуть у компанії.

У своєму Instagram Ліна Бороздіна поділилася щасливим фото, яке підписала "Ми це зробили!".

Раніше "Телеграф" розповідав, що Ілон Маск вивів на орбіту корабель-гігант. SpaceX провела успішний запуск надважкої ракети Super Heavy із кораблем Starship.