Опозиція не допоможе: у Зеленського розповіли, коли в Росії почнуться масові бунти

Читать на русском
Автор
1020
Протест у Башкирії Новина оновлена 27 січня 2024, 12:31
Протест у Башкирії. Фото росЗМІ

Радник голови ОП перерахував причини, які можуть викликати протести у РФ

В Росії наразі не може з'явиться консолідована опозиція жорсткого типу, яка буде здатна спровокувати суттєві протести. У РФ можуть виникати тільки ситуативні бунти.

Про це в інтерв'ю 24 Каналу розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. За його словами, російська опозиція не зможе виправити внутрішню ситуацію у РФ.

"Це ілюзія, що в Росії з'явиться якась консолідована опозиція жорсткого типу, яка зможе ефективно працювати на зовнішніх ринках, підтримувати Україну і справді спровокувати суттєві протести в самій Росії. Немає ніякої жорсткої опозиції", — зазначив радник голови ОП.

Подоляк підкреслив, що Україні ніхто не допоможе виправити внутрішню російську ситуацію, окрім ситуативних бунтів. За його словами, протести у РФ з'являються через суттєве збільшення кількості знищених російських мобілізованих та техніки, суттєві тактичні поразки на фронті.

Радник голови ОП зазначив, що також протести у Росії може викликати остаточне зникнення російського Чорноморського флоту та остаточне взяття під контроль повітряного простору над півостровом Крим. На його думку, це все впливатиме на процеси, які відбуватимуться в Росії.

Нагадаємо, що 17 січня суд у Баймаку засудив одного з найвідоміших лідерів башкирських націоналістів Фаїля Алсинова до чотирьох років колонії. Причиною стала його промова башкирською мовою під час народних зборів у Байматському районі Башкортостану наприкінці квітня 2023 року. Він сказав словосполучення "кара халик", яке експерт у справі прирівняв до слів "хачі", "чурки", "чорномазі". Суд визнав висловлювання Фаїля Алсинова екстремістським.

На оголошення вироку зібралися тисячі людей. Поліція застосувала проти них силу. СК порушив кримінальну справу щодо масових заворушень та застосування насильства до представника влади.

Судовий процес над Алсиновим надихнув його співвітчизників вийти на протести. Люди у Баймаку кілька днів поспіль протестували проти вироку.