Що буде з доларом, якщо Конгрес США схвалить допомогу Україні: прогноз фінансиста щодо курсу на наступний тиждень

Читать на русском
Автор
2065
Долари
Долари. Фото Pixabay

Професор вважає, що нічого надзвичайного на валютному ринку найближчим часом не станеться

Минулого тижня курс долара в Україні був стабільним і навіть демонстрував зниження. Очікується, що наступний тиждень продовжить цю тенденцію.

Прогноз курсу долара на тиждень 29 січня – 4 лютого дав доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков. Його публікує сайт "Pro Гроші".

За словами економіста, він не бачить передумов для зростання курсу у найближчі сім днів. Жодних подій, які могли б спровокувати різкі коливання на валютному ринку, не очікується.

"Так, Конгрес може повідомити про виділення фінансової допомоги для України, і це швидше дещо послабить ситуацію, але знову ж таки, це не призведе до надзвичайного здешевлення долара або його подорожчання", — прогнозує Плотніков.

Професор вважає, що нічого надзвичайного на валютному ринку найближчим часом не станеться. Місяць закінчиться у спокійному режимі.

"Оскільки ми вже розуміємо стан валютного ринку з огляду на всі ці фактори, то я думаю, що протягом наступного тижня з курсом долара нічого надзвичайного не станеться. Можна сказати, що січень завершиться більш-менш стабільно", – резюмував економіст.

Курс долара в Україні станом на 27 січня

За даними порталу "Мінфін", у суботу, 27 січня, середній курс долара в українських банках становить 37,80 грн (купівля) та 38,35 (продаж). Готівковий курс — 38,28 (купівля) та 38,36 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України становить 37,58 грн.

Раніше "Телеграф" розповідав, чи в Україні планують повертати курс долара на вуличні табло. У НБУ розповіли про результати такого кроку.