Ціни ще піднімуться: коли українцям чекати здорожчання популярних видів м'яса

Читать на русском
Автор

Експертка дала прогноз

За один рік популярні види м'яса в Україні здорожчали на 37%. Однак експерти прогнозують, що у лютому ціни на такі продукти не будуть рости.

Як повідомляє провідна науковиця Інституту аграрної економіки Наталія Копитець, передає 24 Канал, вартість на основні види м'яса буде коливатись лише в напередодні та під час Великодніх свят. Здорожчання відбудеться до 5%.

"У середині січня 2024 року порівняно з початком грудня 2023 року у продовольчих супермаркетах відмічалося зниження роздрібних цін на свинину до 8,8%", — каже вона.

Які ціни на свинину в магазинах наразі та у січні

Згідно з даними Мінфіну, наразі найбільше в середньому коштує ошийок, 212,90 гривень, а найменше — підчеревина, 168,22 гривні.

Місяцем раніше середня вартість цих двох частин свинини коливалась в межах 182,66-236,86 гривні, хоча у січні найдешевше коштувала лопатка — 171,61 гривні.

Як змінились цінники на яловичину в період січня-лютого

У лютому яловичина гуляш в українських магазинах стоїть з середньою вартістю по 261,70 гривень і найдорожчу продукцію пропонує Megamarket.

Яловичині ребра наразі обійдуться українцю в середньому 157,95 гривні. Auchan пропонує купити товар за ціною 140,90 гривень, а Megamarket — 157,95 гривень.

У січні середньомісячна вартість яловичини гуляш коштувала 257,95 гривні, а от ребра — 157,95 гривні. Тобто за один місяць здорожчав лише перший продукт — на майже 4 гривні.

Вартість курятини у січні-лютому

Наразі найдорожчою частинкою курятини є філе від "Наша ряба" і її вартість складає в середньому 175,68 гривні. Водночас за найнижчою ціною в цьому сегменті можна придбати курячу тушку — 79,90 гривні.

У січні середня вартість філе від того самого виробника обходилась українцям за 190,64 гривні, а от тушка була дешевшою — 83,18 гривні.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, чому ціни на яйця в Україні зменшились.