Ціни ще піднімуться: коли українцям чекати здорожчання популярних видів м'яса
- Автор
- Дата публікації
- Автор
![Гриль](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/0/c3/fe431e6e-b41b7b7d7204a1777c91d148f9e5cc30.jpg?v=1630_1)
Експертка дала прогноз
За один рік популярні види м'яса в Україні здорожчали на 37%. Однак експерти прогнозують, що у лютому ціни на такі продукти не будуть рости.
Як повідомляє провідна науковиця Інституту аграрної економіки Наталія Копитець, передає 24 Канал, вартість на основні види м'яса буде коливатись лише в напередодні та під час Великодніх свят. Здорожчання відбудеться до 5%.
"У середині січня 2024 року порівняно з початком грудня 2023 року у продовольчих супермаркетах відмічалося зниження роздрібних цін на свинину до 8,8%", — каже вона.
Які ціни на свинину в магазинах наразі та у січні
Згідно з даними Мінфіну, наразі найбільше в середньому коштує ошийок, 212,90 гривень, а найменше — підчеревина, 168,22 гривні.
![](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/3/83/19a55b8e-37887a529b4536a1ff59aed297a71833.png?v=0068_1)
Місяцем раніше середня вартість цих двох частин свинини коливалась в межах 182,66-236,86 гривні, хоча у січні найдешевше коштувала лопатка — 171,61 гривні.
![](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/5/3f/2c6a04f7-24e51499f3b65d88277a1b9f2075e3f5.png?v=0260_1)
Як змінились цінники на яловичину в період січня-лютого
У лютому яловичина гуляш в українських магазинах стоїть з середньою вартістю по 261,70 гривень і найдорожчу продукцію пропонує Megamarket.
Яловичині ребра наразі обійдуться українцю в середньому 157,95 гривні. Auchan пропонує купити товар за ціною 140,90 гривень, а Megamarket — 157,95 гривень.
![](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/7/7f/582dd154-2db38a7fc9c8d71a676e73799f4297f7.png?v=0340_1)
У січні середньомісячна вартість яловичини гуляш коштувала 257,95 гривні, а от ребра — 157,95 гривні. Тобто за один місяць здорожчав лише перший продукт — на майже 4 гривні.
Вартість курятини у січні-лютому
Наразі найдорожчою частинкою курятини є філе від "Наша ряба" і її вартість складає в середньому 175,68 гривні. Водночас за найнижчою ціною в цьому сегменті можна придбати курячу тушку — 79,90 гривні.
![](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/c/22/bc9ee9f9-22941ad8ca9a6878f7632e8f1acfb22c.png?v=1266_1)
У січні середня вартість філе від того самого виробника обходилась українцям за 190,64 гривні, а от тушка була дешевшою — 83,18 гривні.
![](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/d/98/63f10797-58fc12545faf2cbbef64bdd7c910198d.png?v=1414_1)
Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, чому ціни на яйця в Україні зменшились.