Ціни на борошно, крупи та хліб: чи очікувати на здорожчання цих продуктів

Читать на русском
Автор
Їжа
Їжа. Фото Pixabay

Експерт дав прогноз

Протягом 2024 року в Україні вартість базових продуктів точно зміниться. Ціна на борошно майже не коливатиметься, а от крупи й хліб подорожчають.

Як прогнозує головна наукова співробітниця відділу ціноутворення та аграрного ринку національного наукового центру "Інститут аграрної економіки", в коментарі The Page, різких підвищень цін в найближчі півріччя не очікується. Найбільшого здорожчання зазнають деякі крупи.

За словами фахівця, цінники на крупи коливатимуться в коридорі 3-5%, середня вартість хлібобулочних виробів поступово зростатиме в місяць на 0,5-1%, а борошно пропонуватиметься до продажу в межах стабільних 15-17 гривень.

"За перше півріччя хліб пшеничний з борошна вищого ґатунку може вартувати 45-46 грн за кілограм, хліб пшеничний з борошна першого ґатунку подорожчає до 37-38 грн за кілограм, хліб житній – до 39-40 грн за кілограм, батон – до 25-26 грн за 500 грамів", — пояснює вона.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що відбувається з вартістю тепличного огірка наразі та як його ціна може змінитись надалі.