Кудрицький встиг надати державні гарантії фінансування двох енергокомпаній скандальної глави Хмельницької МСЕК

Читать на русском
Автор
Кудрицький встиг надати державні гарантії фінансування двох енергокомпаній скандальної глави Хмельницької МСЕК Новина оновлена 25 жовтня 2024, 13:12

НЕК "Укренерго" зобов’язалася оплачувати всю електроенергію за фіксованою ціною упродовж 5 років

В серпні 2024 року одразу дві компанії родини керівниці Хмельницької МСЕК Тетяни Крупи отримали від державної НЕК "Укренерго" гарантоване 5-річне фінансування для розвитку бізнесу.

Про це повідомляє спеціалізоване видання ExPro з посиланням на список переможців.

Це відбулося 22 серпня – за два тижні до звільнення з НЕК "Укренерго" уже колишнього керівника Володимира Кудрицького.

Сума гарантованої виплати компаніям Крупи не розкривається. Однак договори, заключені Кудрицьким, передбачають, що держава бере на себе зобов’язання за будь-яких умов оплачувати всю електроенергію за фіксованою ціною упродовж 5 років.

За даними ЗМІ, мова йде про компанії "Солар-Інвест" та Холдингова компанія "Енергія Поділля". Власниками компанії є родина Крупи. Як повідомляють місцеві ЗМІ Хмельницького, Тетяна Крупа є заслуженою лікаркою України, а також головною лікаркою установи, яка призначає інвалідність на Хмельниччині. Її чоловік Володимир Крупа – колишній керівник аудитслужби Хмельницької області, а їхній син Олександр Крупа нині очолює Головне управління Пенсійного фонду у Хмельницькій області.

Тетяну Крупу затримало НАБУ 5 жовтня за підозрою в незаконному збагаченні.

Крім родини Крупи, серед переможців аукціонів "Укренерго" виявилися компанії, які належать двом підозрюваним в корупції топпосадовцям. Це колишній глава НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв, якого НАБУ затримало за привласнення майже 250 млн грн і який очікує на рішення суду, а також Ігор Мазепа, якого ДБР підозрює у незаконному заволодінні землею під Києвом ще в часи Януковича.