У Києві в озеро злили небезпечні відходи: який вигляд має водойма (фото)

Читать на русском
Автор
602
Озеро Кирилівське
Озеро Кирилівське. Фото Вікіпедія

Безконтрольне забруднення водойм призводить до плачевних наслідків

У Києві на поверхні озера Кирилівське, що на Оболоні, місцеві жителі помітили величезну маслянисту пляму, яка стрімко поширювалася по всій водоймі. Люди стурбовані ситуацією, що склалася, адже токсичні речовини просто можуть знищити тут все живе та отруюти воду.

На місце події небайдужі громадяни викликали правоохоронців. Про інцидент повідомили у столичному Телеграм-каналі "Життя Київ Оболонь".

Так, мешканці столиці помітили "райдужну" пляму, яка поширилася практично на всю поверхню озера Кирилівське, яке розташоване в Оболонському районі Києва.

Можна припустити, що в озеро невідомі злили нафтопродукти, адже пляма відрізняється характерним кольором. Розмір же маслянистої "райдуги" свідчить про те, що токсичні відходи потрапили у водойму в промислових масштабах.

Масляниста пляма у водах озера Кирилівське

На місце події були викликані правоохоронці, які оперативно відреагували на ситуацію, що склалася, і прибули до озера. Факт скидання у водоймище токсичних речовин має бути задокументований.

Сподіватимемося, що поліція порушить кримінальне провадження та згодом займеться розслідуванням цієї справи.

Поліція прибула до Кирилівського озера.

Нагадаємо, що аналогічна ситуація вже відбувалася з цією водоймою у листопаді 2021 року. Тоді у водах озера Кирилівське люди помітили схожу токсичну пляму.

Столична прокуратура взяла на контроль розслідування обставин забруднення водоймища, але історія так нічим і не закінчилася.

Озеро Кирилівське вже було забруднено у 2021 році

Раніше ж столичні дігери виявили нечистоти в колекторі, яким протікає річка Сирець. У деяких місцях товщина речовини становила півметра, а потім ці води потрапляли в озеро Кирилівське.

Для довідки: Кирилівське чи Верхнє – це озеро, що розташоване на території Оболонського району Києва. Площа його складає — 0,18 км ² (18 га). Тип загальної мінералізації – прісне. Довжина – 0,73 км, найбільша ширина – 0,4 км. Озеро не використовується. Варто зазначити, що у Кирилівському озері мешкає 26 видів риб.

Озерна улоговина неправильної форми, витягнута з північного заходу на південний схід. В озеро впадає річка Сирець та струмок Кириловський. Озеро створено внаслідок заповнення водою кар’єру гідронамиву, створеного при будівництві прилеглого житлового району Оболонь.

Озеро Кирилівське на Оболоні постраждало від скидів токсичних речовин

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як зараз виглядає озеро Синє у Києві після відлиги. Чиновники районного та міського рівнів очікували, що після снігу, відлиги та дощів водоймище якраз може наповнитися природним шляхом, проте цього так і не сталося.