Киянам озвучили хороші новини про електрику: названо важливу цифру

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 06 липня 2024, 17:51

Місто намагається відновити свої енергооб’єкти

Українська столиця змогла відновити дві третіх власних генеруючих потужностей після російських обстрілів. За словами місцевих чиновників, для цього було проведено колосальну роботу.

Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв. Його слова наводить офіційний портал Києва.

За його словами, внаслідок того, що київські енергооб’єкти обстрілювали понад десять разів, через що обсяги генерації впали більш ніж на половину.

"Проведено колосальну роботу і зараз дві третини — відновлено", — зазначив Пантелєєв і додав, що енергооб’єкти проходять модернізацію і стають більш ефективними.

Чиновник додав, що у планах міста побудувати ТЕЦ малої та середньої потужності й тим самим децентралізувати виробництво електрики. Крім того, йдуть роботи із забезпечення критичних об’єктів можливостями бути автономними.

"Наприклад, усі лікарні міста оснащені генераторами, також понад сто котелень системи централізованого опалення мають генератори, 175 бюветів також можуть бути оперативно підключені до джерел автономного живлення. Зараз збільшуємо кількість мобільних пересувних котелень", — сказав він.

Пантелєєв додав, що зараз місто має 4 програми, за допомогою яких городян підключатимуть до резервних джерел живлення, щоб у періоди відключень вони залишалися з працюючими ліфтами та водопостачанням.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, скільки жителям кожної квартири обійдеться встановлення сонячної панелі на багатоповерхівку. Деякі будинки вже переходять на життя в автономному режимі.