Донатять на ЗСУ, продають особисті речі та дарують квіти незнайомкам: як зірки зустрічають День доброти

Читать на русском
Автор
722
Зірки влаштовують аукціони та пишуть пісні на користь ЗСУ
Зірки влаштовують аукціони та пишуть пісні на користь ЗСУ. Фото Колаж

Які добрі вчинки зробили українські зірки

17 лютого відзначається Всесвітній день спонтанного прояву доброти. "Телеграф" поспілкувався з українськими зірками і з'ясував, як давно вони зробили добрий вчинок і що саме це було. Звісно ж, усі вони донатять на ЗСУ і допомагають дітям, постраждалим від війни. Причому методи збору грошей абсолютно різні — одні виставляють на аукціон свої особисті речі, а хтось пише пісні і дарує її за донат. Однак є серед цих історій і ті, які не стосуються війни. Люди продовжують дарувати на вулиці квіти незнайомим дівчатам і годувати бездомних котів.

Раніше "Телеграф писав, як привітати волонтерів з їхнім професійним святом.

Мультиартист MONATIK

- В ці надзвичайно складні часи вважаю, що дуже важливо підтримувати гарні та добрі ініціативи, тому що вони дарують такі необхідні нині позитивні емоції. Нещодавно мене дуже вразила доброта і щирість 7-річного хлопчика Марка, з яким я мав честь разом створювати арт-об'єкт для благодійної ініціативи "Охматдит", про яку ми зовсім скоро розкажемо. Не дивлячись на свою досить складну життєву ситуацію та 15 перенесених операцій (в нього тотальна форма хвороби Гішпрунга) він залишився дуже добрим та постійно казав нам всім дорослим: "Ну чому ви не танцюєте?" Він мріє займатися співом та танцями і я щиро бажаю, щоб у нього це вдалося, бо його доброта нас всіх заряджала і дарувала віру в світле майбутнє.

Співачка та інфлєнсорка Анна Трінчер

- Якщо говорити про добрі справи, то в першу чергу я не можу не згадати найактуальнішу добру справу, яку повинен робити кожен українець за сніданком, обідом та вечерею – підтримувати збори та робити донати, навіть маленькі, адже це може допомогти сягнути необхідної суми. Також беззупинну я системно закриваю свої іменні збори, які потім перетворюються на машину для військових або інші потреби.

Окрім цього, я ніколи не забуваю про себе і намагаюсь робити добрі справи собі, будуючи гармонійні стосунки зі світом, піклуючись про свій духовний і психологічний стан та здоров’я, чого і бажаю зараз кожному.

Співак Melovin

- Я сидів на вулиці Рейтарська та попивав американо без кофеїну з льодом та скибкою лайму та слухав у навушниках пісню Френка Синатри "The World We Knew (Over and Over)". Прикольно було спостерігати за людьми навколо і мені більш нічого не було потрібно. Недалеко від мене сиділа дівчина, котра продавала свої картини. Вона підпалила паличку з пахощами і цей аромат дійшов до мене. Вона, не знаючи цього, зробила вайб мені під цю пізню і у мене почали з’являтися сльози на очах. Було просто фантастично. Поруч проходила жіночка, яка продавала квіти. І я вирішив купити та подарувати цій дівчині букет. Але я після цього швидко пішов звідти, а вона посміхнулася і ця посмішка закарбувалася у мене в голові назавжди.

Робіть більше чудес для інших та для себе. Завтра прокиньтеся та зробіть щось, щоб повірили у цю магію.

А. ще, нещодавно, я зробив добрий вчинок на концерті пам’яті Назара Грабара. Тоді ми збирали кошти на допомогу дітям, які постраждали від війни. Зараз я у турі і ми збираємо гроші для цього фонду.

Ірина Горова та лейбл Pomitni

"Ми створили благодійний проєкт "Речі" від нашої команди Pomitni. Де розігруємо речі від відомих людей на постійній основі. Усі кошти направляємо на військові збори, актуальні на момент розіграшу. Старт проєкту припав на мій народження — 20 грудня. А першими героями, які поділилися унікальними речами, стала я сама, DOROFEEVA, OTOY та Аніта Луценко", — розповідає Ірина Горова.

Наприклад від DOROFEEVA було виставлено трек і футболка "Хай пишуть". А OTOY виставив свій спортивний костюм в якому він знімався у кліпі "Недоступна", а також клікер з альбому "Недовготривалі відносини". Сама ж Горова виставила на торги брендові сукню та кулон у вигляді серця зробленого з кераміки та вкритого позолотою.

Зібрані кошти пішли на забеспечення бійців засобами РЕБ від ворожих дронів.

Акторка Анастасія Цимбалару

- Я вважаю, що день повинен починатись не з кави, а з доброї справи. Люблю взяти собі за правило, коли бачу людину, яка потребує допомоги — не проходити повз. Хто б це не був, всі люди варті допомоги, і якщо кожен би взяв собі за правило робити одну добру справу в день, світ став би краще. Добрі справи це не завжди щось матеріальне, навіть почути "добрий ранок" від незнайомих людей в спортивному залі чи слова підтримки, коли їх так потребуєш, це вже велика справа!

Інкогніто-гурт МЮСЛІ.UA

Ми, як і кожен українець сьогодні, розуміємо, що не існує маленьких добрих справ. Тому кожен вчинок, кожен донат, кожна допомога тому, хто цього дійсно потребує, зараз є надважливою. Ми регулярно підтримуємо збори: від невеликих гуманітарних потреб до допомоги нашим військовим, адже вважаємо, що зараз це наша найголовніша задача. Навіть зараз ми готуємо спільну пісню про донати з Машею Кондратенко, за допомогою якої ми ще раз нагадаємо про важливість такої підтримки… і, звичайно, зберемо донати. Тож закликаємо кожного не нехтувати цим правилом та робити такі маленькі, але дуже важливі добрі справи.

Співак Нікіта Кісельов

- На сьогодні в Україні є купа можливостей, як зробити добру справу. Це можуть бути і окопні свічки, і плетіння сіток, і волонтерство, і звичайно донати.

Власне, це я і зробив сьогодні. Коли пив каву, я згадав, завдяки кому зараз маю можливість її пити і усвідомив, що без цієї доброї справи не повинен обходитись жоден день. Також моє серце щодня гріє думка про мою участь в благодійному фонді. Кожна маленька добра справа, як і кожен маленький донат – це частина великої справи.

Співачка MASHA DANILOVA

- Мій день завжди починається з доброго вчинку, оскільки біля будинку, в якому я живу, мешкають безпритульні котики. Я безмежно люблю тварин, тому для мене погодувати їх зранку нескладно. Більш того, я відчуваю справжнє щастя від розуміння того, що це буде хоч і маленький, але важливий внесок у їхнє життя. Ще нещодавно в інстаграмі я розказувала та показувала, як робити окопні свічки. На жаль, через велику кількість корисних справ, пов’язаних з допомогою ЗСУ, мою сторінку було видалено, але я все одно продовжу робити добрі справи на новоствореній сторінці, і вже скоро ви побачите звіт.

Як з'явилося свято

День спонтанного прояву доброти з'явився з ініціативи благодійних організацій 1998 року в США і відтоді відзначається 17 лютого.

На рубежі 80-90-х років газети багато розповідали про спонтанні вчинки добряків. Так народився постулат, який почали транслювати в маси — "Практикуйте спонтанні акти доброти і краси" (Practice random acts of kindness and senseless acts of beauty).

Девіз стали розміщувати на плашках автомобільних номерів, випускати стікери, поміщати на поштові скриньки, а з розвитком інтернету запустили і в Мережу. З такою назвою виходили книжки, заголовки газетних статей, вона ставала темою YouTube-хітів.

Девіз надихав дедалі більше людей на безкорисливі вчинки: зібрати сміття, завітати до будинку для людей похилого віку, нагодувати безхатченків, оплатити охочим автопарковку.