Стало відомо лише через рік: після авіатрощі в Броварах чоловік викрав карту одного з загиблих та витратив гроші на розваги

Читать на русском
Автор
Колаж "Телеграф"

Чоловіку повідомлено про підозру за фактами крадіжки та привласнення офіційного документа

На Київщині в місті Бровари чоловік заволодів банківською карткою загиблого члена екіпажу в авіатрощі гелікоптера МВС. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

У січні 2023 року після авіакатастрофи в Броварах, підозрюваний прийшов на місце події. Скориставшись скупченням людей, які надавали допомогу постраждалим, він привласнив мобільний телефон і візитницю з банківською карткою одного із загиблих членів екіпажу.

За допомогою телефону загиблого підозрюваний отримав доступ до його рахунків. Гроші знімав у банкоматі, касах магазинів та витрачав на онлайн-розваги. Сума завданих збитків встановлюється.

Про списання коштів з поточного та кредитного рахунків стало відомо під час оформлення спадщини. Дружина загиблого звернулась із заявою до правоохоронців. Про кого саме йдеться не уточнюється.

За процесуального керівництва Броварської окружної прокуратури повідомлено про підозру чоловіку за фактами крадіжки та привласнення офіційного документа (ч. 4 ст. 185, ч. 1 ст. 357 КК).

Нагадаємо, що у Броварах під Києвом 18 січня 2023 року неподалік дитячого садка впав гелікоптер. Усі 9 людей, що були у гелікоптері, загинули. Серед них верхівка Міністерства внутрішніх справ (МВС) України:

  • міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський;
  • його перший заступник Євгеній Єнін;
  • державний секретар МВС Юрій Лубкович;
  • заступник керівника Патронатної служби МВС Тетяна Шутяк;
  • начальник управління забезпечення захисту Департаменту внутрішньої безпеки НПУ підполковник поліції Михайло Павлушко;
  • провідний інспектор Департаменту комунікації МВС Микола Анацький;
  • командир повітряного судна — інструктор авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах Олександр Василенко;
  • пілот авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах Костянтин Коваленко;
  • бортовий механік авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах прапорщик служби цивільного захисту Іван Касьянов.

Раніше "Телеграф" писав, що в Україні завершили розслідування авіакатастрофи, в якій загинуло керівництво МВС. Матеріали будуть передані до суду, а у цій справі підозри отримала ціла низка чиновників.