Допомога Україні від США: у Сенаті зробили оптимістичну для України заяву

Читати російською
Автор
Новина оновлена 29 січня 2024, 04:16

Угода майже готова, найближчими днями її представлять у Сенаті США, де за неї повинні проголосувати

Представники Республіканської партії в Сенаті найближчим часом все ж підтримають угоду щодо посилення кордону попри тиск з боку колишнього президента Дональда Трампа, який з власних інтересів зриває домовленості двох партій та фактично блокує допомогу Україні. Ймовірно, угоду схвалять протягом найближчих двох діб.

Про це заявив один з провідних учасників двопартійної групи, сенатор від Демократичної партії США Кріс Мерфі, повідомляє CNN. Він висловив сподівання, що вимоги Трампа не стануть на заваді національним інтересам США.

"Я сподіваюся, що у нас все ще буде достатньо республіканців у Сенаті, які хочуть вирішити проблему на кордоні, а не просто дотримуватися вказівок Дональда Трампа, але ми побачимо протягом наступних 24-48 годин, чи це правда", – сказав він.

Мерфі зазначив, що безпосередньо сама двопартійна угода вже готова. Зараз доопрацьовується текст і найближчим часом її представлять публічно. Попри те, що деякі республіканці бажають "підвісити" питання кордонів задля власних інтересів, додав сенатор, можна сподіватися, що угоду все ж підтримають.

"І я впевнений, що достатня кількість республіканців у Сенаті збирається приєднатися до нас, щоб ухвалити цей двопартійний закон потенційно вже наступного тижня, і ми можемо показати, що Вашингтон все ще може встати та працювати над цими великими проблемами навіть якщо Дональд Трамп вболіває за хаос", – резюмував сенатор.

Раніше голова республіканців у Сенаті заявив, що США повинні й далі допомагати Україні воювати з російськими терористами, оскільки це не благодійність, а життєво важливий для США інтерес. Військова допомога Україні напряму відповідає національним інтересам США, тому вона повинна бути продовжена.

Як повідомлялося раніше, через тяганину з виділенням фінансування з боку Конгресу США страждає не лише можливість Пентагону передавати нову зброю та боєприпаси, а й також обслуговувати вже передане.