Допомога Україні від США: у Сенаті зробили оптимістичну для України заяву

Читать на русском
Автор
1299
Конгрес вже доволі довго не може ухвалити ані угоду про кордони, ані допомогу Україні Новина оновлена 29 січня 2024, 04:16
Конгрес вже доволі довго не може ухвалити ані угоду про кордони, ані допомогу Україні. Фото Відкриті джерела

Угода майже готова, найближчими днями її представлять у Сенаті США, де за неї повинні проголосувати

Представники Республіканської партії в Сенаті найближчим часом все ж підтримають угоду щодо посилення кордону попри тиск з боку колишнього президента Дональда Трампа, який з власних інтересів зриває домовленості двох партій та фактично блокує допомогу Україні. Ймовірно, угоду схвалять протягом найближчих двох діб.

Про це заявив один з провідних учасників двопартійної групи, сенатор від Демократичної партії США Кріс Мерфі, повідомляє CNN. Він висловив сподівання, що вимоги Трампа не стануть на заваді національним інтересам США.

"Я сподіваюся, що у нас все ще буде достатньо республіканців у Сенаті, які хочуть вирішити проблему на кордоні, а не просто дотримуватися вказівок Дональда Трампа, але ми побачимо протягом наступних 24-48 годин, чи це правда", – сказав він.

Мерфі зазначив, що безпосередньо сама двопартійна угода вже готова. Зараз доопрацьовується текст і найближчим часом її представлять публічно. Попри те, що деякі республіканці бажають "підвісити" питання кордонів задля власних інтересів, додав сенатор, можна сподіватися, що угоду все ж підтримають.

"І я впевнений, що достатня кількість республіканців у Сенаті збирається приєднатися до нас, щоб ухвалити цей двопартійний закон потенційно вже наступного тижня, і ми можемо показати, що Вашингтон все ще може встати та працювати над цими великими проблемами навіть якщо Дональд Трамп вболіває за хаос", – резюмував сенатор.

Раніше голова республіканців у Сенаті заявив, що США повинні й далі допомагати Україні воювати з російськими терористами, оскільки це не благодійність, а життєво важливий для США інтерес. Військова допомога Україні напряму відповідає національним інтересам США, тому вона повинна бути продовжена.

Як повідомлялося раніше, через тяганину з виділенням фінансування з боку Конгресу США страждає не лише можливість Пентагону передавати нову зброю та боєприпаси, а й також обслуговувати вже передане.