"Говорить бандерівською мовою": віцеспікер польського Сейму накинувся на Садового

Читать на русском
Автор

Закликав мера Львова думати, перш ніж щось казати

Віцеспікер польського Сейму Петро Згожельський заявив, що мер Львова Садовий часто говорить "бандерівською мовою, яка не повинна використовуватися в Україні". Він запропонував йому "випити склянку води, перш ніж щось сказати".

Про це повідомляє Polsat News. Видання нагадало, що Садовий назвав польських фермерів, які розсипали українське зерно на кордоні "проросійськими провокаторами".

"Не секрет, що цей міф про національну самосвідомість досі актуальний серед багатьох українців", — прокоментував Згожельський.

Він наголосив, що "на території України — крайнощі". Заступник міністра економіки Тарас Качка вимагав, щоб поляки припинили протести.

Заступник зауважив, що якщо влада Польщі не буде протидіяти страйкам на кордоні, лідер польських фермерів Рафал Меклер та його банда почнуть вбивати українців, бо вони українці.

"На жаль, це не спекуляції. Місяць тому Польща згадала про вбивство президента Гданська через політичну ненависть", — додав заступник мінекономіки.

Віцеспікер Сейму закликав його "стримати свої висловлювання", бо він може "зіпсувати добрі стосунки".

Раніше "Телеграф" писав, що польські протестувальники мають намір знову заблокувати всі пропускні пункти на кордоні України, а разом з ними і під’їзні шляхи до залізничних перевалочних станцій та морських портів.