Туск назвав себе найбільш проукраїнським політиком у Європі: але є одне "але"

Читать на русском
Автор
Дональд Туск
Дональд Туск. Фото https://apostrophe.ua/

Лідери країн ЄС стурбовані протестами фермерів, і Польща не стала винятком

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск назвав себе найбільш проукраїнським політиком у Європі, але все ж таки варто зважати на проблеми з продовольчою безпекою польських фермерів. Він зробив цю заяву на спільному брифінгу із президентом Франції Еммануелем Макроном 12 лютого.

Лідери країн обговорювали проблеми європейських фермерів, які протестують останні місяці, вимагаючи додаткових заходів для підтримки від влади. Про це повідомляє RMF FM.

На якому західному устаткуванні Росія випускає ракети

"Я шукатиму спільні рішення з французькими друзями, коли справа стосується продовольчої безпеки. Важко знайти в Європі більш проукраїнського політика, ніж я, і важко знайти в Європі більш проукраїнську націю, ніж польська, але ми також маємо враховувати інтереси продовольчої безпеки Польщі та Європи ", ― заявив Туск.

Глава польського уряду наголосив, що готовий і надалі шукати способи забезпечення продовольчої безпеки своєї країни. Він має намір продовжувати діалог з Макроном.

Нагадаємо, що в неділю в Польщі стався кричущий випадок — протестувальники висипали на дорогу українське зерно. Така неповага викликала негативну реакцію у соцмережах. Українським фермерам доводиться під обстрілом збирати врожай. Під час війни хліб має символічне значення, а не лише матеріальне. Багато відомих українців висловилися з цього приводу.

Раніше "Телеграф" писав, що вдалося встановити, хто влаштував акцію, під час якої розсипали українське зерно. З’ясувалося, що ця людина любить Росію.

Пізніше цю ситуацію прокоментував посол України у Польщі Василь Зварич. Він назвав цей злочин ганебним та образливим.